VOT ÎNVESTIRE GUVERN Orban în criza COVID - 19. Cosette Chichirău, LIVE VIDEO

Cosette Chichirău FOTO AGERPRES
Cosette Chichirău FOTO AGERPRES

A început votul pentru Guvernul Orban în plină criză COVID - 19.

Cosette Chichirău de la USR a transmis LIVE, în format VIDEO, imagini din Parlament din ziua votului pentru Guvernul Orban.

Iată imaginile:

Parlamentarii votează, la această oră, învestirea Guvernului Orban. La intrarea sălii de plen s-a format o coadă, deoarece grupurile parlamentare sunt programate să intre pe rând, pentru a respecta măsurile impuse în contextul crizei generate de coronavirus.

Avizele miniștrilor

Miniştrii propuşi în Guvernul Ludovic Orban au fost audiaţi, sâmbătă, într-o procedură specială în comisiile parlamentare, 9 dintre aceştia primind aviz favorabil, iar 7 - nefavorabil. Astfel, miniştrii de la Economie, Cultură, Sport, Afaceri Externe, Fonduri Europene, Apărare, Interne, Transporturi, Agricultură au avut aviz favorabil, în timp ce miniştrii de la Educaţie, Muncă, Sănătate, Mediu, Justiţie, Dezvoltare, Finanţe - aviz negativ. Miniştrii propuşi au fost audiaţi într-o singură sală, în care au fost prezenţi mai mulţi parlamentari.

Patru miniştri propuşi au fost prezenţi în sală - ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, ministrul Educaţiei, Monica Anisie; ministrul Sănătăţii, Bogdan Costache, şi ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, în timp restul au fost audiaţi în sistem videoconferinţă. Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a primit aviz negativ fără să fie audiată, neputându-se lua legătura cu aceasta. Singurul ministru care a purtat mască de protecţie a fost Monica Anisie. Unii dintre parlamentarii prezenţi în sală la audieri purtau mască de protecţie, unii chiar şi mănuşi, în timp ce alţii nu aveau această protecţie. Parlamentarii urmează să-şi exprime votul pentru învestirea Guvernului Orban tot printr-o procedură specială.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel