VOT ILEGAL. Doi directori și-au dat DEMISIA din AEP, după auditul intern

Ștampilă de vot
Ștampilă de vot

Președintele AEP, Constantin Buică, a declarat, pentru Mediafax, că directorii implicați în lipsa certificării Sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal (SIMPV) au demisionat din funcție.

”Nu i-am demis cei doi directori, dânșii au demisionat din AEP. Cei doi directori au fost propuși spre schimbare din funcție pentru probleme din managementul compartimentului și între timp, dânșii au considerat să demisioneze din AEP”, a explicat Constantin Buică, vineri.

Anterior demisiei celor doi directori, Constantin Buică depusese o solicitare, la finalul lunii iulie, pentru ca aceștia să fie destituiți printr-o decizie a Parlamentului.

Președintele AEP a afirmat că, potrivit atribuțiilor postului, a cerut un audit pentru directorii ambelor departamente, respectiv Organizarea Proceselor Electorale și Direcția de Coordonare a SIMPV, iar și între timp cei doi au demisionat.

”La momentul respectiv, am considerat trecerea pe funcție de execuție și am cerut un audit care este în desfășurare la cele două compartimente. Este atributul președintelui și cere aprobarea Birourilor Permanente Reunite, este numire cu aviz. Oamenii, când s-au angajat, tot pe același principiu funcționează toți șefii de departament și directorii generali, la propunerea președintelui, se emite un aviz”, a mai spus Buică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel