VOT ILEGAL. Doi directori și-au dat DEMISIA din AEP, după auditul intern

Irina Constantin / 30 aug 2019 / 17:47 Salveaza PDF Comentarii
Ștampilă de vot
Descriere foto: Ștampilă de vot

Președintele AEP, Constantin Buică, a declarat, pentru Mediafax, că directorii implicați în lipsa certificării Sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal (SIMPV) au demisionat din funcție.

”Nu i-am demis cei doi directori, dânșii au demisionat din AEP. Cei doi directori au fost propuși spre schimbare din funcție pentru probleme din managementul compartimentului și între timp, dânșii au considerat să demisioneze din AEP”, a explicat Constantin Buică, vineri.

Anterior demisiei celor doi directori, Constantin Buică depusese o solicitare, la finalul lunii iulie, pentru ca aceștia să fie destituiți printr-o decizie a Parlamentului.

Președintele AEP a afirmat că, potrivit atribuțiilor postului, a cerut un audit pentru directorii ambelor departamente, respectiv Organizarea Proceselor Electorale și Direcția de Coordonare a SIMPV, iar și între timp cei doi au demisionat.

”La momentul respectiv, am considerat trecerea pe funcție de execuție și am cerut un audit care este în desfășurare la cele două compartimente. Este atributul președintelui și cere aprobarea Birourilor Permanente Reunite, este numire cu aviz. Oamenii, când s-au angajat, tot pe același principiu funcționează toți șefii de departament și directorii generali, la propunerea președintelui, se emite un aviz”, a mai spus Buică.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24