Vot diaspora. Ramona Ioana Bruynseels, scrisoare pentru Dăncilă și Iohannis

Ramona Ioana Bruynseels, candidatul umaniștilor la prezidențiale FOTO: Agerpres
Ramona Ioana Bruynseels, candidatul umaniștilor la prezidențiale FOTO: Agerpres

Candidatul umanist la Președinția României, Ramona Ioana Bruynseels, taxează modul în care Guvernul pregătește procesul de votare al românilor din străinătate, printr-o scrisoare deschisă adresată Președinției României, Guvernului și Autorității Electorale Permanente.

Ramona Ioana Bruynseels trage un semnal de alarmă asupra pasivității cu care este tratată diaspora.

„Scrisoare deschisă către Președinția României, Guvernul României și AEP

Mai sunt două luni până la primul tur al alegerilor prezidențiale, iar dumneavoastră Domnule Președinte, și dumneavoastră, Doamna Dancilă, tratați cu o stupefiantă superficialitate problema votului românilor din străinătate! Pasați între Guvern și Președinție o problemă pentru care sunteți, în egală măsura, responsabili!

Domnule Președinte, i-ați instruit pe ambasadorii români, reuniți recent la București, cum să promoveze votul în diaspora? Nu cred, pentru că în spațiul public nu a ajuns nimic. Iar dacă totuși, v-ați amintit vag și de cei care în 2014 v-au asigurat mandatul, ce ați făcut concret pentru a vă asigura că lucrurile se schimbă repede în bine? Ați fixat termene limită? Ați solicitat informări zilnice? Mi-e teamă că nu.

Doamna Premier, ați aflat abia de câteva zile că Guvernul organizează alegerile? Că de luni de zile românii din diaspora nu sunt informați eficient despre procedura de vot? Ați știut cu siguranța care este situația reală, nu ați aflat-o din presă, dar ați fost mai preocupată de supraviețuirea la guvernare decât de votul românilor din diaspora. Cât despre Autoritatea Electorală Permanentă, rușinea întârzierii cu care a decis să propună prelungirea termenului pentru înscrierea românilor din străinătate în Registrul electoral, nu ar mai fi ștearsă nici măcar cu o demisie la vârf!".

Bruynseels avertizează că românilor din străinătate trebuie să li se permită să voteze în condiții normale

„În concluzie, este evident că Președinția, Guvernul României și Autoritatea Electorală Permanentă au mimat preocuparea pentru dreptul românilor din străinătate de a vota. Iar acest dezinteres contrastează flagrant cu grija arătată față de diaspora românească cu ocazia fiecărei runde de alegeri. Oare s-a ajuns la concluzia că diaspora nu votează „cum trebuie" și atunci de ce să-și mai bată capul cu ea?

Sper, totuși, că nu se va mai întâmpla niciodată să se înființeze secții de vot doar acolo unde electoratul este favorabil celor care le înființează! În consecință, în al doisprezecelea ceas, va solicit ferm domnule Președinte, doamna Premier, să treceri peste orice jocuri politice, să prelungiți termenele (aveți soluții ) și să îi lăsați pe români să voteze!

#StopAbuzurilor!", sunt cuvintele care încheie scrisoarea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel