VOT DIASPORA. Adrian Papahagi, critici dure la adresa actualilor ACL: Nu uit, nu iert

Adrian Papahagi lansează reproșuri dure la adresa "actualilor ACL" - PDL și PNL - pentru ceea se întâmplă la secțiile de votare din diaspora la aceste alegeri prezidențiale. 

Amintind că deținea funcția de consilier în mandatul lui Teodor Baconschi la șefia Ministerului de Externe, când s-a votat în 2009 pentru Președinția României, Adrian Papahagi scrie într-o postare pe contul său de socializare, că "minciuna furtului votului la Paris" l-a însoțit pe Teodor Baconschi până în această toamnă, când s-a demonstrat că românii chiar votează la Paris.

Mai mult, Adrian Papahagi explică de ce românii din străinătate stau acum ore întregi la cozile din fața secțiilor de votare pentru a-și exercita dreptul electoral și concluzionează că "actualii ACL n-au nicio scuză că azi nu se votează prin corespondență".

"În ministeriatul Baconschi, legea votului prin corespondență era finalizată și depusă în Parlament. La dezbaterea publică organizată la MAE, PSD i-a trimis pe Zgonea și un ins al cărui nume-mi scapă, poreclit Ferrari. S-au opus feroce votului prin corespondență. Dacă PDL susținea și negocia ca lumea cu UDMR, azi se vota civilizat. E și vina liderilor PDL. Dar, deh, Baconschi era un biet intelectual, nu unul de-al lor, și nu au mișcat nimic.
Pe scurt: actualii ACL n-au nicio scuză că azi nu se votează prin corespondență. Crin Antonescu și cei din PNL se opuneau vehement, cei din PDL n-au mișcat un deget, cu excepția lui Baconschi, Turcan, Tomac, Brânză și Badea. Ca să fie clar", conchide Adrian Papahagi în postarea intitulată "Nu uit, nu iert."

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Traian Băsescu, cerere expresă pentru Guvern

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel