Vosganian: „PNL trebuie să iasă din psihoza partidului mic”

vosganian
vosganian

Vicepreşedintele PNL, Varujan Vosganian, a declarat, miercuri seară, la evenimentul de lansare al Editurii Liberale, că „PNL trebuie să iasă din psihoza partidului mic”. El a punctat că pentru a deveni parte a „destinului țării”, un partid trebuie să devină mai întâi parte a societății civile.

„PNL trebuie să iasă din psihoza partidului mic, din psihoza partidului (...) de segment strâmt, trebuie să înceapă să-şi gândească existenţa dincolo de ciclul electoral. Un partid devine parte a destinului ţării sale în clipa în care trece frontiera dintre spaţiul politic şi spaţiul civic şi devine parte a societăţii civile”, a spus Vosganian.

În același timp, el a subliniat că pentru oamenii de drepta cartea şi cultura sunt lucruri foarte importante, apreciind că „pereţii politicii româneşti ar rămâne goi dacă ar fi înlăturaţi oamenii de cultură din politică”. „Pentru a face acest lucru este nevoie ca un astfel de partid să-şi dezvolte instituţii care au un ritm mai amplu şi printre ele, mai ales pentru noi, oamenii de dreapta, cartea, cultura sunt lucruri foarte importante. Noi neglijăm această dimensiune, dacă mergeţi într-un liceu şi vă uitaţi la tablouri în laboratorul de istorie şi în laboratorul de română veţi descoperi cam aceleaşi figuri, dacă scoateţi din politica românească oamenii de cultură, pereţii politicii româneşti rămân goi, de la Titu Maiorescu, Tache Ionescu, C.A. Rosetti, până la Barbu Ştefănescu de la Vrancea, Nicolae Iorga, Lucian Blaga, Octavian Goga, Spiru Haret, dar câţi alţi. Şi din păcate după război, când cultura a fost dispreţuită, a fost folosită ca instrument din partea autorităţii, când în România politica a fost făcută de oameni de cultură, România a făcut politică mare, în clipa în care politicul s-a rupt de cultură şi i-a întors spatele, România a rătăcit în afara propriei istorii”, a mai declarat vicepreședintele PNL. Liberalul a mai menţionat că „a fi un om de cultură nu înseamnă neapărat să fii creator de cultură, a fi om de cultură înseamnă ca înălţimea cărţilor pe care le-ai citit să fie mai mare decât înălţimea scaunului pe care stai”. „Tinerii de azi au nevoie de modele, din păcate noi, cei care trăim astăzi nu ne putem asuma acest rol, poate că noi nu am fost în stare să vedem modele de care au nevoie, ele există însă în cultura românească, există în tradiţia politică, în tradiţia PNL, în tradiţia martirului românesc şi trebuie să ne întoarcem la ele până când vom reuşi să clădim propriile modele, când ne vom recâştiga dreptul la legendă”, a concluzionat Vosganian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel