Vosganian, nostalgic după perioada interbelică

Varujan Vosganian, ALDE
Varujan Vosganian, ALDE

Vosganian crede că misiunea istorică a tinerei generaţii, să redea României prestigiul pe care l-a avut în perioada interbelică.

Vicepreşedintele ALDE Varujan Vosganian a subliniat sâmbătă, în cadrul unei conferinţe de presă, rolul important al tinerilor în clasa politică şi misiunea istorică pe care o are 'această generaţie născută în preajma Revoluţiei române'.

'În opinia noastră, misiunea istorică a tinerei generaţii va fi să redea României prestigiul pe care ea l-a avut în perioada interbelică, o ţară importantă în context european, o ţară a cărei voce să se audă distinct şi puternic în conceptul european', a spus Vosganian. Politicianul a subliniat rolul şi importanţa organizării unor dezbateri în cadrul cărora tinerii să îşi exprime opiniile.

'Când eram eu puşti, erau organizate dezbaterile liderilor organizaţiilor de tineret. Liderii organizaţiilor de tineret erau la rândul lor portavocea unor campanii. Şi erau lideri ai organizaţiilor de tineret destul de importanţi, care după aceea au devenit miniştri, prim miniştri, şefi de parlament. Această dezbatere, în ultimii ani este destul de absentă. Liderii tinerei generaţii nu sunt marcaţi în spaţiul public şi cred că unul dintre motive este şi că posturile de televiziune evită să invite oameni care nu sunt deja cunoscuţi în spaţiul public. Vor să ia, dacă pot să mă exprim aşa, 'la de-a gata'. Adică, nu oferă o şansă tinerilor să intre în dezbaterea publică', a mai spus Varujan Vosganian, adăugând că ALDE are o strategie pentru propulsarea tinerilor.

[citeste si]

Declaraţiile au fost făcute în contextul în care aproximativ 100 de tineri din toată ţara au venit la Iaşi pentru a lua parte o dezbatere privind importanţa şi rolul tinerilor în an Centenar şi la delegaţia permanentă a Tinerilor Liberal Democraţi (TLDE).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel