EXCLUSIV  Vosganian - Cucșa, LOVITURĂ de maestru. Borza anunță o mișcare MARE în politică: ”Tăriceanu e istorie” + mutarea lui Iohannis

Remus Borza
Remus Borza

Deputatul Remus Borza susține că președintele Klaus Iohannis va refuza propunerile de miniștri înaintate de premierul Viorica Dăncilă. De asemenea, dezvăluie o mutare spectaculoasă care ar urma să aibă loc săptămâna viitoare.

„Arătând maturitate politică, Viorica Dăncilă i-a surprins pe mulți, chiar și pe vechii camarazi, fie că vorbim de Tăriceanu sau Ponta, prin faptul că a propus membri ALDE pentru portofoliile de miniştri vacante, respectiv Graţiela Gavrilescu la Ministerul Mediului, Ion Cupă la Ministerul Energiei şi Ştefan-Alexandru Băişanu la Relaţia cu Parlamentul. În replică, Tăriceanu a declarat că Delegaţia Permanentă a ALDE se va întâlni pentru a formaliza deciziile de excludere a celor care au acceptat să fie propuşi în Guvern. Sunt și câteva propuneri bune. Ştefan-Alexandru Băişanu, un fost coleg din ALDE, are trei facultăți, un doctorat, e președintele Federației de Echitație, adică e un om matur și responsabil. La fel și Ion Cupă. Mai bine de zece ani, a fost directorul Finanțelor Publice din Dolj și Mehedinți, în prezent e președintele Comisiei de Mediu, deși am înțeles că va fi înlocuit de ALDE cu Toma Petcu. Graţiela Gavrilescu este foarte muncitoare, motiv pentru care și organizația ALDE Prahova e cea mai puternică filială ALDE, fiind urmată de cea de la Bacău. Cu toate acestea, președintele Iohannis va respinge toate propunerile, deoarece este în campanie electorală și trebuie să-și arate mușchii în fața electoratului ca fiind unicul luptător împotriva PSD", a spus, joi, Remus Borza în platoul DCNews.

„În condițiile în care un partid cu 4% nu mai e ofertant, Viorica Dăncilă a venit cu o ofertă de nerefuzat: garantarea unui nou mandat pe listele PSD. Urmează o racolare masivă de parlamentari ALDE și migrarea lor către PSD sau chiar PNL. Probabil, va avea loc și un Congres extraordinar. Însă, până la Congres, lucrurile trebuie tranșate. S-ar putea ca până atunci în ALDE să nu mai fie niciun parlamentar. Chiar cu două zile înainte de votul din Senat pentru Teodor Meleșcanu, Ilie Niță, senator ALDE, a migrat la PSD. Dacă în urmă cu o săptămână Guvernul Dăncilă era înghesuit, acum e mult mai relaxat. Cu votul lui Meleșcanu, PSD are majoritate în Senat. Se pregătește o schimbare săptămâna viitoare, am putea spune o lovitură de maestru dacă se va concretiza: înlocuirea lui Vosganian din funcția de lider de grup cu Marian Cucșa", a precizat Remus Borza.

Cu privire la Călin Popescu-Tăriceanu, deputatul a spus că este istorie. „Tăriceanu i-a trimis o scrisoare președintelui Iohannis prin care l-a informat că parlamentarii pe care i-a propus Dăncilă pentru ministerele rămase libere prin retragerea ALDE de la guvernare nu mai fac parte din ALDE. Tăriceanu a greșit foarte mult. Nu s-a consultat cu activul de partid. De aici frustrarea unor oameni valoroși din ALDE, care au pus mereu osul la treabă. Tăriceanu e istorie!", a mai spus Remus Borza.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel