Vosganian cere judecătorilor CCR să dovedească că votul lor nu este viciat

Dacă informațiile privind conflicte de interese ale unor judecători ai Curții Constituționale au un sâmbure de adevăr, rezultă că votul lor este viciat, susține într-o postare pe blogul personal vicepreședintele PNL Varujan Vosganian. Acesta susține că magistrații CCR trebuie să-i convingă pe români că singurele argumente care au stat la baza deciziei invalidării referendumului au fost cele ce țin de litera și de spiritul Constituției, ”altminteri gustul amar al acestei istorii ne va strepezi gura pentru multă vreme”.

Liderul PNL, Varujan Vosganian, notează importanța întrunirii de luni a plenului Parlamentului, unde se va da citire deciziei CCR de invalidare a referendumului din 29 iulie, menționând că ”soluția oferită de șase judecători incoruptibili, curați ca lacrima”, învinge ”votul unei majorități zdrobitoare”, fapr pentru care ”judecătorii Curții Constituționale au datoria să risipească toate suspiciunile ce apasă asupra imaginii lor”.

”În ultimele zile, informațiile privind posibilele conflicte de interese ale câtorva dintre judecătorii Curții Constituționale devin tot mai numeroase. Sunt acuzații deosebit de grave. Dacă ele au măcar un sâmbure de adevăr, atunci înseamnă că votul acestor judecători este viciat si că ei ar fi trebuit să se recuze înaintea votului. Luni, Parlamentul ar trebui să ia act de decizia CCR de invalidare a referendumului. Este un act solemn prin care soluția oferită de șase judecători incoruptibili, curați ca lacrima, adevărate repere de moralitate ale societății românesti și al căror discernământ este mai presus de meschinele patimi politice, învinge votul unei majorități zdrobitoare, de 88%, a participanților la referendum și instituie o Românie imaginară, cu 23 de milioane de locuitori, înlăuntrul frontierelor sale. Pentru ca să accepte această decizie, poporul român trebuie să fie convins că singurele argumente care au stat la baza ei au fost cele ce țin de litera și de spiritul Constituției. Și dimpreună cu poporul român, Parlamentul trebuie să capete aceeași certitudine. De aceea, judecătorii Curții Constituționale au datoria să risipească toate suspiciunile ce apasă asupra imaginii lor. În fața Parlamentului, în fața CSM, în fața poporului român ori în fața propriei conștiințe, nu aș ști să vă spun cum e mai bine. Dar lucrurile trebuie limpezite, altminteri gustul amar al acestei istorii ne va strepezi gura pentru multă vreme”, scrie Varujan Vosganian pe blog.

Liberalul amintește de cazul unui judecător care primește pensie de handicap si totuși ocupă una dintre cele mai înalte demnităti ale statului, cea de președinte al CCR, precum și de faptul că fratele acestuia a devenit conducătorul unei companii private care a primit monopol din partea statului, cu sprijinul guvernării PDL.

De asemenea liderul PNL consemnează și cazul unui alt judecător, care are ”o biografie comună cu cea a președintelui suspendat, înțesată de decizii suspecte, controversate, cu favorizarea recisprocă a celor doi colaboratori și împotriva interesului public”, și care, potrivit informațiilor, a beneficiat de ”înlesniri financiare din colaborarea laborioasă, în calitate de avocat, cu Ministerul Transporturilor, tot după 2005, firește”.

Nu în ultimul rând, Varujan Vosganian consideră că ”o doamnă judecătoare are o biografie demnă de misterele Parisului”, menționând ”condamnări pentru contrafacere de diplome, altele legate de colaborarea cu fosta Securitate ori de înlesniri procedurale și financiare pentru membri ai familiei sale” și se întreabă cât de mult au înclinat toate acestea în votul pe care l-a dat pentru rezultatul referendumul.

”Interesant este faptul că marii noștri moraliști nu scot o vorbuliță despre toate astea. Societatea Academică Româna și Coaliția pentru o Românie Curată sunt mute ca niște lebede”, scrie liberalul, criticând solicitarea Monicăi Macovei adresată ministrului Justitției Mona Pivniceru să explice relațiile ei din lumea politică, în timp ce ignotă suspiciunile ce planează asupra judecătorilor CCR, care pe deasupra mai și acuză acțiunile de defăimare a CCR, ”de parcă alții ar fi trăit viața lor de până atunci”.

”Să fim bine înțeleși. Fiecare om poate face ce vrea cu viața lui. Pentru sine oricine poate decide cum dorește, dacă el singur trage consecințele faptelor sale. Dar atunci când un judecător decide pentru un popor întreg si, mai ales, împotriva voinței acelui popor, atunci acele milioane de oameni trebuie să știe că el a hotărât numai cu credință în adevăr și în dreptate și nu ademenit de tentații ori bântuit de tot felul de spaime”, a conchis vicepreședintele PNL Varujan Vosganian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2023 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.1.0