Vosganian: Cei care-l doresc pe Băsescu la Cotroceni nu mai au timp să iubească România

vosganian
vosganian

Vicepreședintele PNL Varujan Vosganian remarcă într-o postare pe blogul personal că Parchetul nu cercetează ”falsul” actelor Curții Constituționale atât în corespondenţa cu Guvernul cât şi în transmiterea către Monitorul Oficial, care a ”cufundat în ceață” această situație. Mai mult, liberalul consideră că toți care susțin revenirea președintelui suspendat la Cotroceni, purtat de un cvorum în care se regăsesc ”de-a valma, vot şi boicot, vii şi morţi, prezenţi şi absenţi, urăsc prea mult, ca să mai aibă şi timpul de a iubi această ţară”.

Într-o postare pe blogul personal, intitulată ”Vot și boicot”, vicepreședintele Varujan Vosganian susţine că recentele comunicate ale Curții Constituționale, semnate de către președintele Augustin Zegrean, în augusta sa înțelepciune, nu fac altceva decât să cufunde populația României ”într-o ceaţă atât de groasă, încât poţi s-o tai, ca pe pâine, cu cuţitul” și se întreabă de ce Parchetul nu investighează, din moment ce în cazul chestorului Manoloiu, la ordinul președintelui suspendat, nu a avut nevoie decât de două zile pentru a-l pune sub învinuire.

"Aflăm că cineva a falsificat actele Curţii, atât în corespondenţa cu Guvernul, cât şi în transmiterea la Monitorul Oficial. Cu toate acestea Parchetul nu cercetează să vadă cine e persoana respectivă. În cazul chestorului Manoloiu, Parchetul a făcut, vorba secretarului de partid de pe vremuri, duminică normală de lucru şi l-a pus sub învinuire în numai două zile, la ordinul, e drept, al preşedintelui suspendat. Cum de preşedintele suspendat ameninţă cu “domnule chestor” pe cineva care n-a măsluit nimic, ci doar a recunoscut o stare de fapt pe care o cunoaşte întreaga Românie, dar nu ameninţă cu “domnule asesor” pe un prezumtiv măsluitor de la Curtea Constituţională? Poate pentru simplul fapt că asesorul respectiv nu există, căci, altminteri, cercul suspecţilor fiind extrem de restrâns, Parchetului nu i-ar trebui mai mult de o oră să-l găbjească.", susține Vosganian pe blog, care nu înțelege cum este posibil ca un cvorum să fie stabilit cu persoane care nu pot vota.

Cine este chestorul ameninţat de Băsescu

"Spune, aşadar, Augustin Zegrean, în augusta sa înţelepciune, că n-a cerut actualizarea listelor, ci listele actualizate. Adică nu aducerea listelor cu picioarele pe pământ, ci pe acelea înţesate cu morţi, cu buletine expirate, cu persoane aflate sub interdicţia de a vota ori risipite în cele patru vânturi. Poate că e aşa cum spune augustul judecător. Dar, Augustia Voastră, dacă nu voiaţi decât listele, aşa cum erau ele la 29 iulie, pentru ce aţi pus termen 12 septembrie?!? Aţi văzut că Parchetului i-a fost destul o noapte ca să preia listele electorale. Dumneavoastră de ce v-ar fi trebuit patruzeci de zile? Credeţi că documentele se transportă cu ştafeta, din om în om, precum flacăra democraţiei? (...) Mai degrabă Curtea ar trebui să dorească să ştie câte persoane decedate sunt pe listele acelea, ori câte altele, neavând cărţi de identitate valide, nu aveau dreptul de a vota la data referendumul. Cum să calculezi cvorumul de vot cu persoane care, din proprie voinţă, nu şi-au reînnoit cartea de identitate şi, în consecinţă nu pot vota? Cum să calculezi cvorumul cu persoane cărora, aflându-se în străinătate la sute de kilometri de orice urnă de vot, nu le garantezi condiţiile de a vota? Cui foloseşte această ficţiune?".

Arătând că aproape o jumătate de milion de persoane decedate se găsesc în continuare pe listele electorale, peste 600 de mii au acte de identitate expirate, câteva mii au interdicție juridică de a vota, iar peste două milioane aflați în Europa din care nu votează mai mult de 2%-3%, prim-vicepreședintele PNL se întreabă ”Ce fel de cvorum este acesta? Cum putem decide destinul a 19 milioane de români cu domiciliul ţară şi a 7,4 milioane de români care au votat pentru demiterea lui Traian Băsescu (88% din totalul votanţilor) umflând listele cu decedaţi, păstrând pe liste persoane care, în ziua votului, nu au dreptul să voteze?”

Potrivit liberalului, ”destinul României aparţine, într-un fel sau altul, tuturor cetăţenilor ei, oriunde s-ar afla. Cei care doresc să decidă asupra viitorului acestei ţări, trebuie să se exprime. Democraţia permite cu prisosinţă acest lucru”, însă critică dorința unui președinte suspendat de a se reveni în funcție pe baza unui cvorum nerealist.

”Înţeleg că preşedintele suspendat doreşte să se întoarcă la Cotroceni, purtat pe umeri de un cvorum de 18,3 milioane de români în care se amestecă, de-a valma, vot şi boicot, vii şi morţi, prezenţi şi absenţi. Toţi cei care socotesc firesc acest lucru urăsc prea mult, ca să mai aibă şi timpul de a iubi această ţară”, conchide Varujan Vosganian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel