Vosganian, binomul SRI - DNA: Evaluare obiectivă. Și-au făcut de cap

Varujan Vosganian, demers periculos. Declarații de la Iași
Varujan Vosganian, demers periculos. Declarații de la Iași

Purtătorul de cuvânt al ALDE, deputatul Varujan Vosganian, a declarat că trebuie să existe "o evaluare obiectivă" asupra modului în care "a funcţionat" Justiţia în ultimii ani, iar cei care vor analiza felul în care s-au dat mandatele de supraveghere trebuie să fie "complet în afara oricărei presiuni".

"Trebuie să existe o evaluare obiectivă asupra modului în care a funcţionat Justiţia în ultimii ani. E important să se evalueze tot ce s-a întâmplat în anii în care binomul SRI - DNA a funcţionat.

Toate interceptările excesive, toate abuzurile celor care răstălmăceau şi fabricau dovezi, care hărţuiau cu anii în anchete oameni nevinovaţi s-au bucurat de protecţia celor doi preşedinţi ai ţării Băsescu şi Iohannis, de susţinerea necondiţionată, chiar de elogiul pe care l-au făcut unele partide politice, au fost încurajate de o inexplicabilă susţinere din străinătate şi de un anumit curent de opinie în plan internaţional, creat de unele personaje cu legături la Bucureşti.

Cei responsabili de toate aceste abuzuri şi-au făcut de cap crezând că nimeni nu o să îi tragă vreodată la răspundere. De aceea, s-au dat peste trei sute de mii de mandate de supraveghere, de aceea s-au dat aproape treizeci de mii de mandate de siguranţă naţională, în condiţiile în care doar câteva persoane au fost condamnate pentru că ar fi ameninţat siguranţa naţională", a afirmat Vosganian, potrivit unui comunicat de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel