Vosganian: Am fost la mitinguri, dar nu am urinat pe gardurile partidelor

Vosganian FOTO AGERPRES
Vosganian FOTO AGERPRES

Vicepreşedintele ALDE, Varujan Vosganian, spune că a participat la multe mitinguri în ani '90, dar niciodată nu a făcut nimic din ce se face astăzi la unele proteste.

”Am participat la numeroase mitinguri în anii '90. Protestam împotriva unor alegeri incorecte și a ascensiunii nelegitime a Frontului Salvării Naționale. Protestele noastre erau promonarhice, antiprezidențiale, antiguvernamentale.

Noi nu ne-am întrecut în obscenități, nu am proferat amenințări cu moartea, nu am aruncat cu pietre în oamenii de ordine și cu cutii de vopsea în sedii de partid, nu ne-am adus copiii să joace șotron pe fețe de oameni și să asculte tot felul de blestemății strigate de părinții lor, nu am cântat cântece despre puști Kalașnikov și cocktailuri Molotov, nu am urinat pe gardurile partidelor.

Și asta, întâi de toate, pentru că Regele nostru, Corneliu Coposu, Ion Rațiu, Radu Câmpeanu și ceilalți lideri politici și civici ai vremii nu ne-ar fi permis - cu atât mai puțin n-ar fi încurajat drept „rafinamente sublime", „libertăți de expresie" și „angajamente civice" - asemenea gesturi”, a scris Varujan Vosganian pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel