Vosganian: Am fost atacat pe stradă! Agresorul nu a pățit nimic

Varujan Vosganian (ALDE) a povestit că în urmă cu câteva zile a fost atacat pe stradă.

Liderul ALDE a povestit incidentul în contextul lipsei de empatie a autorităților cu victimele de la Caracal, dar și cu alte persoane abuzate și a amendat nivelul de ură la care s-a ajuns în societate.

„De ani de zile în România se întâmplă diverse tragedii. Profesori universitari care sunt hăituțiți pentru un ibric și o tavă, oameni care stau prin pușcărie nevinovați, oameni care au murit de inimă rea din cauza nedreptăților la care au fost supuși. Nu există nicio picătură de compasiune și nicio suprindere că se fabrică dovezi, că unii intră degeaba la pușcărie sau mor. Ce se întâmplă acum are precedent.

Ceea ce se întâmplă aici e rezultatul unei atitudini a opiniei publice de elogiere a călăilor și de dispreț față de victime. Unii oameni sunt atacați pe stradă, mi s-a întâmplat și mie acum câteva zile. Am fost agresat de un om pentru că lui i s-a părut că acest lucru e normal, știa că nu o să pățească nimic. Și nici nu a pățit nimic. Din această cauză se ajunge aici, să nu ne mirăm. A existat o anumită încurajare pentru tot felul de abuzuri și ale infractorilor și ale celor care trebuiau să ne păzească de ei. Drepturile omului au fost disprețuite sistematic în ultimii ani”, a precizat Varujan Vosganian, la România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel