EXCLUSIV  Vor fi date iar VOUCHERE de VACANȚĂ? Culisele discuțiilor din Guvern. Condiționare importantă

Voucherele de vacanţă pot fi acordate şi angajaţilor din sectorul privat, transmite Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului / Foto ilustrativ: Pexels
Voucherele de vacanţă pot fi acordate şi angajaţilor din sectorul privat, transmite Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului / Foto ilustrativ: Pexels

Bogdan Hossu, preşedintele Confederaţiei Sindicale „Cartel Alfa“, a vorbit despre prelungirea voucherelor de vacanță, într-un interviu pentru DC NEWS și DC NEWS TV.

"Cu voucherele de vacanță, discuțiile avute cu ministrul Turismului, arată că există o disponibilitate. În același timp, și ministrul Muncii este disponibil de acest lucru, inlcusiv ministerul de Finanțe.

Condiționarea care a rămas este că pentru sectorul bugetar și pentru companiile cu capital majoritar de stat se vor da în limita a 1.450 de lei, cum a fost și până acum!

Operatorii, în general, dar și sindicatele sunt de acord că măcar se dă ceva legat de acest lucru, dar pe viitor propunerea, dacă este să îmbunătățim cadrul legislativ, să o facem sustenabilă și perpetuă ca atare, ca act normativ, ar trebui să fie la echivalentul unui salariu minim pe economie net, ceea ce ar urmări inflația cât de cât legată de problematica respectivă.

Pentru că 1.450 a fost salariul minim pe economie acum doi ani, trei ani, astfel că acum ar trebui să fie unde pe la 1.570, dacă luăm raportat la viitorul salariu minim pe economie", a declarat Bogdan Hossu, în exclusivitate pentru DC NEWS și DC NEWS TV.

De ce se blochează statul în 100 de lei: "Mai dă-le, Nicule, 100 de lei!"

În continuare, Val Vâlcu l-a întrebat pe Bogdan Hossu de ce se blochează statul în 100 de lei și a amintit de replica "Mai dă-le, Nicule, 100 de lei!"

"Noul Guvern, noua echipă mixtă care a discutat multe lucruri, vine cu variante multiple de cheltuire a banului public. Și evident, sunt câteva priorități, unele cu caracter social, pe care le solicită în mod expres PSD-ul, deși unele dintre ele nu au o anumită coerență și deja creează tulburări în structura populației, vezi cazul creșterii pensiilor mici și a celei de-a 13-a pensii care pentru unii se dă, pentru alții nu se dă...

Al doilea element prioritar este că, independent de banii care vin de la UE, va trebui să existe și o contribuție a statului român la punerea în aplicare a PNRR-ului și din acest punct de vedere, întrucât banii ar trebui să fie consumați, realizările să se vadă în trei ani de zile, asta înseamnă să se meargă relativ pe un ritm foarte rapid în România. Ori România și decidenții din România nu sunt obișnuiți  și vor crea multe probleme, deci e nevoie de o anumită rezervă.

Nu în ultimul rând, este nevoie de investiții", a completat preşedintele Confederaţiei Sindicale ”Cartel Alfa“.

Vouchere pentru vacanță 2022. Marius Budăi, declarații la finalul ședinței de Guvern

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a spus, vineri, 2 decembrie, că a propus prelungirea valabilității voucherelor de vacanță neutilizate până la sfârșitul anului viitor, precum și acordarea de vouchere pentru 2022.

”A fost deja discuția astăzi în Guvern, noi, ministerele inițiatoare, am propus și prelungirea voucherelor de vacanță care mai sunt și din cauza pandemiei nu au putut fi folosite, și acordarea de vouchere de vacanță pentru anul viitor”, a declarat Marius Budăi la finalul ședinței de Guvern de vineri.

”Aceasta este propunerea, vedem ce iese din cadrul avizărilor interministeriale”, a mai spus ministrul Muncii.

 

Vezi mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel