Volkswagen majorează investiţiile în China pentru a concura Tesla pe segmentul vehiculelor electrice

Volkswagen AG va majora producţia de vehicule electrice la aproximativ un milion de unităţi până la finalul lui 2022, conform unui document consultat de Reuters, o decizie care va permite grupului german să concureze direct cu Tesla şi să facă din China principalul lor câmp de bătălie.

Volkswagen va avea la dispoziţie anul viitor două fabrici în China pentru a produce vehicule electrice. Acestea vor avea o capacitate de producţie de 600.000 de vehicule, conform planurilor Volkswagen, ceea ce demonstrează capacitatea VW de a-şi spori producţia mai rapid decât competitorii de pe piaţa maşinilor electrice, scrie Agerpres.

Grupul american Tesla încă încearcă să ajungă la obiectivul său de a produce peste 500.000 de maşini pe an, construind o mega-uzină în Shanghai, China, în timp ce VW se bazează pe forţa de muncă existentă la cele două fabrici din Anting şi Foshun pentru a produce vehicule cu emisii zero.

VW se bazează o reţea masivă de furnizori, de fabrici şi de angajaţi, în încercarea de a depăşi rivalele BMW, Renault SA, General Motors şi Tesla pe piaţa maşinilor electrice.

VW a investit masiv platforma sa modulară MEB pentru producţia de masă a vehiculelor electrice, obiectivul fiind de a reduce preţul pentru maşinile electrice la aproximativ 20.000 euro (22.262 dolari).

Până în 2022, grupul german va retehnologiza opt dintre fabricile sale la nivel mondial pentru pentru a produce vehicule electrice, şi va da posibilitatea rivalelor să folosească platforma MEB, pentru a-şi îndeplini obiectivul de a fi cel mai mare producător global de vehicule cu emisii zero.

Pentru a finanţa acest obiectiv, VW vrea să majoreze vânzările de SUV-uri cu motoare cu combustie internă la 40% din vânzările totale până în 2020, de la 23% în 2018.

Grupul Volkswagen are ca obiectiv construirea a 22 milioane de vehicule electrice până în 2028, din care 11,6 milioane ar putea veni din fabricile chineze.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Audi, Porsche, Skoda, Lamborghini, Seat, Bentley şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel