Volkswagen, discuții cu producătorul rus GAZ

volkswagen
volkswagen

Germanii de la Volkswagen discută pentru preluarea unei participaţii la GAZ, un producător rus de autovehicule comerciale uşoare. 

Deocamdată nu este clar cât de mare este participaţia pe care Volkswagen ar dori să o deţină la GAZ şi nici valoarea unei eventuale tranzacţii. GAZ face parte din grupul Basic Element, care gestionează activele miliardarului rus Oleg Deripaska, şi are deja un parteneriat cu Volkswagen.

Atât GAZ cât şi Basic Element au refuzat să comenteze iar un purtător de cuvânt de la Volkswagen a spus că grupul nu face comentarii cu privire la zvonurile care circulă pe piaţă.

[citeste si]

”Există discuţii, încearcă să ajungă la un acord. Deripaska caută de mult timp un partener iar VW nu are un partener rus” a declarat o sursă din industria auto. De asemenea o sursă din interiorul VW a confirmat că se poartă discuţii dar a adăugat că aceste discuţii nu vizează doar preluarea unei participaţii la GAZ de către constructorul german.

Dacă discuţiile se vor concretiza într-o tranzacţie, ar arăta că firmele occidentale continuă investiţiile în Rusia, în pofida tensiunilor politice provocate de anexarea peninsulei Crimeea şi de acuzaţiile privind implicarea Rusiei în alegerile din străinătate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel