Volkswagen, decizie. Lovitură pentru România

Volkswagen
Volkswagen

Volkswagen se pare că ocolește România în planul său de extindere în Europa de Est.

Grupul auto Volkswagen AG se pregăteşte să realizeze o investiţie majoră în Turcia, ca parte a planului de extindere în Europa de Est, printre posibilele locuri anunţate anterior numărându-se România, Bulgaria şi Turcia, informează publicaţia Daily Sabah.

Pe 18 noiembrie, şeful grupului Volkswagen AG, Herbert Diess, declara că producătorul auto caută un loc pentru o nouă fabrică multibrand în Europa de Est, a cărei producţie ar urma să înceapă după 2022.

La noua unitate din Europa de Est, care ar urma să aibă 5.000 de angajaţi, vor fi produse SUV-urile Skoda Karoq şi Seat Ateca, care în prezent sunt fabricate la Kvasiny (Cehia).

Şi publicaţia germană AutomobilWoche anunţa că experienţa Turciei în domeniul producţiei auto a jucat un rol în decizia Volkswagen.

Decizia Volkswagen vine în urma normalizării relaţiilor dintre Turcia şi Germania, se arată în articolul apărut în Daily Sabah.

Ford Turcia este cea mai mare bază de producţie europeană pentru vehiculele comerciale. Aici s-au produs anul trecut 440.000 de maşini şi 75.000 de motoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel