Voinescu, despre viitorul șef de stat al României: Nu va fi uselist

Sever Voinescu, unul dintre susţinătorii Monicăi Macovei la şefia PDL, susține într-un articol publicat, vineri, în Evenimentul Zilei, că viitorul președinte al României, care îi va urma lui Traian Băsescu, nu va fi "un uselist", atrăgând atenția forțelor de dreapta că perspectiva pentru alegerile din 2014 nu este atât de sumbră pentru ele, dacă vor avea un prezidențiabil unic.

Potrivit democrat-liberalului, în condițiile în care rămâne o necunoscută numele celui care va primi "simpatia celor care vor să ardă USL", electoratul român nu are unde să își plaseze sentimentele.

Voinescu apreciază că, din toamna acestui an, electoratul USL își va retrage simpatia, iar atunci când se va produce, "PDL și partidulețele din opoziție" riscă să nu fie pregătite. "Ele așteaptă, naiv, să le urce ”valul”. Și vor fi șocate cînd vor afla că așa ceva nu se întîmplă. Cine va primi simpatia celor care vor să ardă USL rămîne, încă, o necunoscută. Părerea mea este că, dacă grupul politic de opoziție s-ar fi profilat deja, simpatia pentru el ar fi început să crească. Lipsa unui opozant clar întîrzie procesul de transformare a simpatiei față de USL în simpatie pentru altcineva. Oamenii nu au, încă, unde să-și plaseze sentimentele", a scris Sever Voinescu.

În opinia democrat-liberalului, "prima reevaluare majoră din partea electoratului se va putea vedea la prezidențialele din 2014", unde "candidatul dreptei va putea cîștiga în fața oricărui candidat al stîngii cu o singură condiție: dreapta să aibă un candidat unic".

Precizând că dreapta "s-a obișnuit cu idee că nu are prezidențiabil și, din cînd în cînd, își aduce aminte de asta cu îngrijorare", Voinescu afirmă că nici stânga nu stă foarte bine. După ce arată că, la alegerile prezidențiale, liderul PNL Crin Antonescu "se va prezenta drept candidat al dreptei, ceea ce va năuci complet și electoratul și mașinăria de partid a PSD, democrat-liberalul comentează și șansele pe care le-ar obține un alt posibil prezidențiabil, Sorin Oprescu. Potrivit PD-istului, Primarul General al Capitalei "este un politician mult supraestimat. (...) Oprescu este doar un bătrînel miștocar, incapabil să spună ceva serios" și care nu are șanse, din moment ce voturile decisive vin din afara Bucureștiului.

Nici Mircea Geoană și nici premierul Victor Ponta nu sunt, în opinia lui Voinescu, adversari redutabili pentru un candidat unic al dreptei.  "Geoană? Lăsați-mă să rîd! Victor Ponta? Va fi mai ușor de învins decît credem. Simpatia pentru el are un unic temei: antipatia pentru Băsescu. El este plăcut în măsura în care a dovedit că este barosul care îl lovește cel mai tare pe Băsescu. Atît. Un candidat relaxat, simpatic în sine și stăpîn pe mesajul său politic îl învinge pe Ponta. Un candidat încrîncentat, contondent, arțăgos sau unul complicat și plictisitor nu va avea, totuși, prea mari șanse. Așadar, perspectiva nu e rea pentru dreapta. Rămîne să vedem ce fac oamenii politici ziși de dreapta cu aceasta perspectivă", conchide Sever Voinescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel