Voinescu despre relaţia putere-opoziţie: Suntem ca vameşul şi fariseul

voinescu
voinescu

Purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, a asemuit joi, în plenul reunit, relaţia putere-opoziţie cu vameşul şi fariseul din Evanghelia după Luca.

“Duminica trecută s-a vorbit despre parabola fariseului şi a vameşului. Fariseul şi vameşul, ni se spune la Evanghelia după Luca, se rugau. Şi fariseul se ruga aşa – <<Doamne, îţi mulţumesc că nu sunt rău precum e vameşul, îţi mulţumesc că nu sunt avar, că nu sunt păcătos>>. Iar vameşul spunea - <<Doamne, miluieşte-mă pe mine, cu păcatele mele>>. Şi ne spune Iisus Hristos că vameşul este, din ei doi, cel care a plecat curăţit acasă. Prea adesea, în politică, ne definim în diferenţă faţă de ceilalţi, într-un mod radical. E dăunător societăţii noastre”, a spus purtătorul de cuvânt al PDL.

PDL nu a fost suficient de deschis pentru dialog cu Opoziţia

Sever Voinescu a mai declarat că una dintre greşelile PDL a fost o abordare poate prea “radicală” în raport cu Opoziţia.

“PDL a înţeles că societatea cere o schimbare şi a înţeles că societatea cere inaugurarea unui nou mod de a fi în politică şi a înţeles să-şi împrospăteze expresia guvernamentală. Toţi miniştiii PDL în acest Guvern sunt figuri politice noi, proaspete şi în acelaşi timp sunt oameni cu o solidă expertziă în spate. De azi începe în România un nou mod de a fi în politică. Mă uit de două zile la televiziunile prietene Opoziţiei şi mă minunez, partea pedelistă e criticată pentru că e prea tânără, dar oare nu asta ne cere societatea când ne spune cât s-a săturat de vechile figuri? Iată, PDL produce oameni noi”, a spus el.

Voinescu a salutat prezenţa în plen a liderului PSD, Victor Ponta, spunând că PDL nu a fost, poate, atât de deschis cât trebuia în discuţiile cu Opoziţia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel