Voinescu: Când traseiștii fac cu mâna PDL-ului, PNL-ul îi dă o palmă

sever-voinescu
sever-voinescu

Sever Voinescu, unul dintre susţinătorii Monicăi Macovei la şefia PDL, a declarat, joi, la Bistriţa, că a aflat cu surprindere, în ultima perioadă, că sunt "colegi care fac bezele către PNL", dar care se complac într-o "situaţie umilitoare".

Sever Voinescu a declarat că miza reală a moţiunii Monicăi Macovei, "Reformiştii", este performanţa politică, readucerea alegătorilor alături de PDL. El a spus că nu acceptă ca PDL să devină un partid mic, balama, gata de tranzacție cu PNL sau cu PSD. În plus, Sever Voinescu spune că cei din PDL care fac bezele către PNL se umilesc când fac cu mâna colegilor democrat-liberali în timp ce PNL mai dă încă o palmă. 

PDL-un partid balama

"Noi nu acceptăm ca PDL să devină un partid mic, un partid balama, un partid gata de tranzacţie ba cu PNL, ba cu PSD, cu cine se va nimeri când se vor certa ei numai să facă majoritate şi să primim şi noi acolo un ministru-doi, ceva agenţii, câţiva bănuţi pentru primari. Din punctul nostru de vedere nu aceasta este gândirea care trebuie să anime şi care trebuie să dea energie PDL. Noi trebuie să înţelegem că rostul PDL este acela de a fi partidul fundamental de dreapta în România şi că, în acest moment, există o singură cale să facem asta, şi această cale este opoziţia. În moţiune, Monica Macovei vă propune din 2014 un partid mare şi până în 2014 opoziţie adevărată, reală", a declarat Sever Voinescu, potrivit Mediafax.

El a adăugat că a întânit mai multe persoane în vârstă care "înjurau" Guvernul Ponta după ce au văzut cât de mult au de plătit la întreţinere. A subliniat că "oamenii încep să se dumirească" şi să-şi dea seama că "toate minciunile lui Ponta nu ţin de foame, nu ţin de frig şi ies la iveală aşa cum sunt, adică cu adevărat dăunătoare pentru poporul român".

Livrăm trupeți

"Cu toate acestea, noi toţi ştim că PDL a continuat să scadă după alegeri. Şi atunci m-am întrebat şi eu dacă oamenii au început să se dumirească cum de PDL scade? Am ajuns la 12 la sută. Explicaţia e foarte simplă: în mintea oamenilor, PDL nu este opoziţie. Aici am ajuns. În mintea oamenilor, vocea în Parlament care trebuie să le strige durerea nu e PDL. Alţii cresc. PDL deocamdată cu acest lider a pierdut această cursă, deşi în modnatural trebuia să o câştige, aceea de a fi principalul partid de opoziţie. Toate aceste lucruri ne îndeamnă pe noi, cei care susţinem moţiunea «Reformiştii», că actuala conducere nu vede pericolul imens care paşte PDL, acela că, USL se rupe, iar PNL cu forţa considerabilă pe care o are se va legitima forţa de dreapta a României.De altfel vedeţi, Crin Antonescu o face deja. Îl contrazice cineva de la noi? Nu. Dimpotrivă. Noi livrăm trupeţi în marele partid de dreapta al lui Crin Antonescu. Şi vreau să mai sesizaţi că niciunul din moţiunea «Reformiştii» nu a plecat din partid, deşi de câte ori era vorba de excluderi, erau vizaţi", a spus el.

O palmă, încă o palmă...și ei ne fac cu mâna

Voinescu a adăugat că, deşi "reformiştii" sunt ameninţaţi cu excluderea chiar şi în această campanie electorală internă, ei rămân totuşi în PDL.

"Partidul sub conducerea Monicăi Macovei va duce o bătălie pentru minţile oamenilor, să-i convingem pe oameni că noi, PDL, suntem partid de dreapta, nu PNL. Noi suntem surprinşi să constatăm că, în ultima vreme, sunt colegi care fac bezele către PNL, dar suntem şi mai surprinşi să constatăm că se complac într-o situaţie, cel puţin din punct de vedere politic, umilitoare. De câte ori mai fac câte un zâmbet către PNL, PNL se uită la noi şi ne mai dă o palmă, şi ei iar fac cu mâna, PNL iar ne dă o palmă, şi ei iar fac cu mâna. Dumnezeule, ce a ajuns PDL?", a spus Voinescu.

Monica Macovei a participat, la Bistriţa, la o întâlnire cu membrii PDL Bistriţa-Năsăud. Ea a fost însoţită de Sever Voinescu şi de Adrian Papahagi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel