Voinescu atacă dur conducerea PDL: Figuranți cu mâna la vipușcă

Sever Voinescu a lansat, în cadrul unui interviu acordat pentru ziare.com, critic dure la adresa Partidului Democrat Liberal și, în special, la adresa conducerii partidului, comentând ironic că "demonul gloriosului partid comunist din China a pătruns între ei", în contextul utimelor evenimente care au avut loc în interiorul PDL.

Potrivit democrat-liberalului, liderul PDL, Vasile Blaga, a reușit să scoată tot ce e mai rău în cei de care s-a înconjurat și care fac zid în jurul lui, iar suspendarea lui Cristian Preda dovedește "o gravă închidere a minții la vârful partidului". Cooptarea membrilor democrat-liberali din tabăra "reformiștilor" în PDL a fost unul dintre cele mai bune lucruri făcute de Traian Băsescu, dar "când puterea lui a îmbătrânit", nu a mai putut învinge forța de respingere dintre "cele două lumi greu conciliabile", este convingerea lui Sever Voinescu. 

Întrebat cum comentează suspendarea europarlamentarului Cristian Preda din PDL, Sever Voinescu a devăluit că "îi este tot mai greu să comenteze deciziile conducerii PDL". Pe zi ce trece mă simt atăt de străin de ceea ce face acum conducerea PDL, încât am ajuns să-i privesc ca pe niște curiozități venite de departe. Îi cunosc pe mai toți membrii acestui BPN. Când îi văd cum se comportă, cănd îi aud ce spun, când îi văd la televizor sau le citesc părerile prin presă, nu-i mai recunosc pur și simplu. Cred că demonul gloriosului partid comunist din China a pătruns între ei și i-a schimbat din oamenii raționali și civilizați pe care eu îi cunoșteam într-un soi de figuranți cu mâna la vipușcă, cu privire fixă, gata să te obrăznicească imediat dacă zici altceva decât zic ei, în cor. Suspendarea lui Cristi Preda este, din punct de vedere politic, o enormitate, un gest care dovedește o gravă închidere a minții la vârful partidului. Există, pe de altă parte, 180 de oameni în CNC care s-au opus aberației. În ei stă, câtă mai e, speranța. Cu ei mă simt solidar", a declarat Sever Voinescu.

Băsescu, liantul a două lumi două lumi greu conciliabile

În legătură cu grupul "intelectualilor lui Băsescu" din PDL, susținătorii moțiunii "Reformiștii", Sever Voinescu nu vede prea multe șanse în regruparea lor într-un același partid, din moment ce rei sunt deja la Mișcarea Populară. însă susține că grupul ca atare funcționează încă: "Ne vedem cât se poate de des, comunicăm frecvent și fiecare dintre noi dorește sincer să ne păstrăm profilul public de grup".

Totodată, întrebat dacă, privind retroactiv, consideră că președintele Traian Băsescu a greșit atunci când i-a încurajat pe intelectuali să intre în PDL, Sever Voinescu a explicat: "A fost unul dintre cele mai bune lucruri făcute de Traian Băsescu. El a reușit să țină împreună două lumi greu conciliabile. Când puterea lui a îmbătrânit, nu a mai putut învinge forța de respingere dintre aceste lumi", consideră Voinescu, susținând că pe măsura trecerii timpului realizează că "lumea unuia ca Blaga este foarte diferită" de cea a sa sau a lui Cristian Preda.

Potrivit fostului lider democrat-liberal, "reformiștii" se bucură de respect și chiar de admirație în straturile profunde ale partidului, însă "problema reală a PDL este "buba" de la vârf".

Meritul lui Blaga: a reușit să scoată tot ce e mai rău în cei de care s-a înconjurat 

Deși PDL e același, iar mulți democrat-liberali s-au regăsit în BPN chiar și după schimbarea conducerii partidului, "conducerile, însă, sunt foarte diferite", susține Sever Voinescu.

"Nu vreau să jignesc pe nimeni, așa că nu o spun public de unde cred eu că vine diferența. Mă mărginesc doar să spun ca ține de calitatea umană. Nu știu cum s-a întâmplat, dar Blaga a reușit să scoată tot ce e mai rău în cei de care s-a înconjurat și care fac zid în jurul lui, cred că și dintr-un sentiment de vinovăție, pentru că nu se poate să nu vezi pe cine ai făcut șef de partid", crede Voinescu, potrivit căruia "liderii formali ai opoziției au căzut în irelevant", din moment ce, de vreo câteva luni, "Ponta nici nu se mai obosește să-i dea vreo replică lui Blaga, când șeful celui mai mare partid al Opoziției mai zice ceva rău de el".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel