Urmărește emisiunea live



Voinea: Proiectul Roșia Montană ajută la consolidarea fiscală

08Voinea_Liviu_ND_f39a07683f
08Voinea_Liviu_ND_f39a07683f

Ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, a declarat, marți, în cadrul Comisiei speciale comune a Camerei Deputaților și Senatului, că proiectul minier de la Roșia Montană ajută statul din punct de vedere al bugetului general consolidat. 

'Veniturile din buget nu pot avea alocare predeterminată. Veniturile de la redevenţe se consolidează şi bugetul cu totul finanţează, desigur, pensii, salarii. Proiectul ajută la consolidarea fiscală, în sensul că scade deficitul. Sunt bani în plus decât cât au fost până acum din redevenţe, care ajută la veniturile bugetului general consolidat. La finanţe am abordat proiectul Roşia Montană strict din punct de vedere financiar şi bugetar", a declarat Liviu Voinea, potrivit Agerpres.

Bugetul de investiţii al Guvernului pentru 2013 a fost undeva la 37 de miliarde de lei. Ministrul delegat pentru Buget a adăugat: "Din aceşti 37 de miliarde de lei, aproximativ 20 de miliarde de lei sunt fonduri UE, aproximativ un miliard şi ceva fonduri rambursabile, investiţii ale autorităţilor locale 11 miliarde de lei, CNADNR undeva la 3 miliarde de lei. Dacă le adunaţi, mai rămân un miliard şi ceva pe bugetul de stat. Pe acest un miliard şi ceva sunt foarte multe priorităţi".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel