Voiculescu, nouă minciună. Cîțu a dezvăluit: Nu făcuse niciun grup la Ministerul Sănătății

Florin Cîțu, premierul României
Florin Cîțu, premierul României

Premierul Florin Cîţu a declarat, duminică, 18 aprilie, că nu există un grup de lucru la nivelul Ministerului Sănătăţii privind raportarea deceselor de COVID-19 şi a anunţat că acest grup de lucru va fi înfiinţat. 

Premierul Florin Cîțu a fost întrebat, duminică, dacă intenţionează să trimită Corpul de control sau să facă verificări suplimentare la Ministerul Sănătăţii după declaraţiile lui Vlad Voiculescu cu privire la neconcordanţele între cele două platforme în care sunt înregistrate decesele.

„I-am cerut ieri lui Andrei Baciu, în urma informațiilor apărute în presă, să îmi spună dacă există la nivelul Ministerului Sănătății un grup de lucru. Azi avem confirmarea că acest grup de lucru nu există. Vom face un grup de lucru care să investigheze, vom urmări toată procedura. Concluziile trebuie prezentate în Guvern”, a spus Florin Cîțu. 

Întrebat, ulterior, cum comentează noile declarații ale lui Voiculescu (n.r. Cu stupoare ne-am dat seama, aproape în fiecare săptămână, că ceva este greşit: fie că indicatorii erau greşiţi, au fost mermeliţi în anumită perioadă ca să dea mai bine, fie mai târziu am văzut că inclusiv numărul de decese nu pare să fie raportat corect), premierul a spus: „Nu comentez așa ceva.”

În altă ordine de idei, coaliţia de guvernare urmează să se reunească, luni, în prima şedinţă de la revocarea lui Vlad Voiculescu din funcţia de ministru al Sănătăţii. Premierul Florin Cîţu anunțase iniţial că interimatul va fi asigurat de vicepremierul Dan Barna, însă acesta a refuzat. Ulterior, prim-ministrul a preluat el interimatul la conducerea Ministerului Sănătăţii. Liderii USR PLUS au criticat decizia de revocare din funcţie a lui Vlad Voiculescu luată de premierul Florin Cîţu, susţinând că a fost unilaterală. 

VEZI ȘI: Cîțu nu a primit de la toți miniștrii fișele pentru evaluare. Cele mai multe lipsesc de la USR-PLUS

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel