Voiculescu și Năstase, la Gaudeamus. "Dacă s-ar face pușcărie pentru ipocrizie..."

Lidia Bodea, director general Humanitas, și-a anunțat demisia din calitatea de membru al Comitetului Director al Asociației Editorilor din România, în semn de protest față de lansarea cărții "Lupta politică", scrisă de Dan Voiculescu. Pe de altă parte, au fost voci, pe Facebook, care i-au criticat pe cei care îndeamnă la boicotare editurilor care au publicat cărțile "unor foști deținuți".

De exemplu, Adrian Alexandru a scris pe rețeaua de socializare: "Oameni care n-au mai pus mâna pe-o carte de când au jucat ultima oară șeptică, propun boicotarea unor edituri pentru că ar fi publicat cărțile unor foști deținuți. Dacă s-ar face pușcărie pentru ipocrizie, gratiile ar trebui instalate pe conturul țării...".

În acest context, și Radu Herjeu a transmis un mesaj.

[citeste si]

"Tot ieri, la targul Gaudeamus, editura Corint a lansat volumul semnat de Adolf Hitler - "Insemnari intime si politice". Stiti de ce n-ati vazut niciun mare "principial", niciun "cosmopolit deschis la minte" si cu "anvergura" intelectuala cerand boicotarea editurii si arderea cartilor respective in piata publica? De ce niciun exaltat n-a facut circ la lansare? Pentru ca toti astia fac parte din aceeasi familie politica sau de gandire cu autorul", a scris Radu Herjeu pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel