”Voi candida”, anunțul făcut în fața Președinției și Guvernului

Președintele Departamentului ALDE pentru minorități naționale, Dana Varga, și-a anunțat candidatura în cadrul unui eveniment la care au participat reprezentanți ai partidelor politice, ai Administrației Prezidențiale și ai Guvernului României. 

”Chiar dacă sunt femeie romă, mă bucur de sprijinul colegilor din ALDE. M-am aflat de nenumărate ori în situații în care am fost discriminată din cauza etniei mele, însă nu în cadrul partidului. După cum se știe, am ocupat o funcție publică importantă în Guvernul Ponta, iar în prezent, conducerea ALDE mă susține să candidez la alegerile parlamentare. Militez pentru reprezentarea cotelor de gen pe listele de candidați. ALDE este un partid tânăr, care a obținut un scor bun la alegerile locale, cu peste 250 de femei aleși locali. Încă nu s-au finalizat listele, dar îmi doresc să fie cât mai multe femei pe listele de candidați", a declarat Dana Varga, președintele Departamentului ALDE pentru minorități naționale.

Statistici din Parlament

Acest eveniment a oferit posibilitatea reprezentanților partidelor politice să prezinte măsurile concrete adoptate pentru asigurarea unui context favorabil implicării femeilor pe scena politică. Reprezentanții Centrului FIILIA arătat că: ”Datele statistice ale Uniunii Inter-parlamentare poziționează România pe locul 133 în lume, cu o reprezentare a femeilor de 13.7% în Camera Deputaților și 7.7% în Senat. Discuțiile purtate în cadrul dezbaterii au indicat ca posibile soluții pentru creșterea reprezentării femeilor în politică o dezvoltare organică, ce impune schimbarea mentalităților și normelor existente la nivelul societății referitoare la participarea femeilor la nivel decizional, cât și o schimbare care să pornească de la nivelul decizional, care să își asume creșterea reprezentantivității femeilor în Parlament și a numărului de femei în funcții de decizie”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel