Vocea Rusiei: "Eşecul Nabucco este eşecul lui Traian Băsescu"

Traian Băsescu
Traian Băsescu

foto: Intact[/caption]

Asta pentru că, spre deosebire de Serbia, Bulgaria și Ungaria (care au obţinut reduceri substanţiale din partea Gazprom), Băsescu a mizat doar pe cartea Nabucco, nelăsând loc și pentru o a doua variantă, în cazul de față South Stream. Astfel, România a rămas și fără Nabucco, și cu un preț ridicat pentru gazele venite din Rusia, în timp ce țările amintite vor beneficia, pe lângă subvenții de la 10% în sus pentru gazul rusesc, de câteva miliarde de euro pe an din taxe de tranzit pentru South Stream.

"România va plăti foarte scump pentru dorinţa lui Traian Băsescu de a fi mai catolic decât papa şi mai rusofob decât Jose Barroso", notează autorul articolului, care adaugă că țara noastră "s-a şters singură de pe harta energetică a Europei".

South Stream, de la drept, la privilegiu

Cu Nabucco prăbușit, România pare să se reorienteze, în al doisprezecelea ceas, către South Stream. Aceeași publicație scrie că "Victor Ponta a obţinut o ofertă preliminară pentru livrarea gazelor din Kazahstan, printr-o extensie South Stream spre România".

Dar cei de la Vocea Rusiei arată că o eventuală racordare la South Stream ar reprezenta pentru statul nostru un privilegiu politic şi economic, nu un drept, cum e cazul Bulgariei, Ungariei şi Serbiei, care au fost plătite deja de Gazprom pentru participarea la proiect.

Însă "privilegiile nu se obţin peste noapte şi nu se dau gratis", este concluzia din finalul materialului intitulat "Eşecul Nabucco este eşecul lui Traian Băsescu".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel