Vladimir Putin va ține un discurs la Parada Victoriei de la Moscova. Ce lideri străini vor fi prezenți la eveniment

Vladimir Putin va ține un discurs la Parada Victoriei de la Moscova. Ce lideri străini vor fi prezenți la eveniment / Foto: Kremlin.ru
Vladimir Putin va ține un discurs la Parada Victoriei de la Moscova. Ce lideri străini vor fi prezenți la eveniment / Foto: Kremlin.ru

Vladimir Putin va vorbi în fața mulțimii la Parada Victoriei de la Moscova.

Președintele rus Vladimir Putin va găzdui Parada Victoriei de la Moscova pe 9 mai. Alături de el în Piața Roșie vor fi prezenți și șefii mai multor state CSI, scrie Interfax.

Programul paradei nu a fost anunțat de această dată, dar purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, a declarat că va avea loc fără schimbări prea mari, în ciuda recentelor atacuri cu drone asupra Kremlinului.

"Se pregătește o paradă obișnuită. Atât pot spune. Președintele va vorbi, așa cum se întâmplă de obicei", a spus Peskov.

Mai târziu, el a spus că Putin și șefii de stat invitați vor depune coroane împreună la Mormântul Soldatului Necunoscut după Parada Victoriei de la ora 10:00, iar mai apoi vor discuta la un mic dejun informal.

Presupusul atac cu dronă

Totodată, incidentul petrecut pe 3 mai a devenit motivul adoptării unor măsuri suplimentare de securitate la evenimentele dedicate Zilei Victoriei. Administrația prezidențială a spus că încercarea de a ataca Kremlinul a fost inițiată de "regimul de la Kiev" și a considerat-o, printre altele, drept "un act terorist planificat și o tentativă" asupra lui Putin. Kremlinul a atras atenția asupra faptului că atacul cu dronă a avut loc "în ajunul Zilei Victoriei, Parada de 9 mai, la care este planificată să participe oaspeți străini".

Vorbind despre măsurile suplimentare de securitate, Peskov a remarcat: "Când vine vorba de prezența oaspeților străini, când vine vorba de prezența șefului nostru de stat, se face tot ce este cerut de lege".

El a adăugat că ceea ce s-a întâmplat "ne obligă să fim în alertă și confirmă încă o dată că Putin a avut dreptate atunci când a decis să lanseze o operațiune militară specială".

Liderii străini care vor fi prezenți la eveniment

Prezența șefilor de stat CSI la Parada de la Moscova a devenit cunoscută abia cu o zi înainte - pe 8 mai. Anterior, doar președintele Kârgâzului Sadyr Zhaparov, care a sosit luni dimineață în Rusia pentru o vizită în cadrul căreia, printre altele, au avut loc discuții cu Vladimir Putin, a confirmat că va participa la eveniment.

Luni, la mijlocul zilei, au apărut informații că la paradă vor participa și prim-ministrul Armeniei, Nikol Pashinyan, președintele Belarusului, Alexander Lukașenko, președinții Kazahstanului - Kassym-Jomart Tokayev, Tadjikistanului - Emomali Rahmon și Uzbekistanului - Shavkat Mirziyoyev. 

Peskov, comentând prezența liderilor străini la Paradă, a spus: "Așteptăm cu adevărat ca șefii statelor CSI să împartă cu noi această sărbătoare. Aceasta este solidaritatea șefilor de stat, ale căror popoare, ca parte a unei singură țară, a luat parte la Marele Război Patriotic și a câștigat".

9 mai va deveni Ziua Europei în Ucraina

În plus, Kremlinul și-a exprimat opinia cu privire la decretul președintelui Ucrainei Volodimir Zelenski, potrivit căruia 9 mai în Ucraina va deveni Ziua Europei.

"Suntem convinși că, de fapt, există o mulțime de oameni în Ucraina pentru care aceasta este încă o zi sfântă. Sunt și veterani care au luat parte la Marele Război Patriotic, sunt rudele și prietenii lor pentru care această zi va și va rămâne sfânt”, a spus Peskov.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel