Vladimir Putin și-a mărit salariul. Ce sumă primește lunar

Vladimir Putin și-a mărit salariul. Ce sumă primește lunar / Foto: Kremlin.ru
Vladimir Putin și-a mărit salariul. Ce sumă primește lunar / Foto: Kremlin.ru

Vladimir Putin și-a mărit salariul. Află în articol cu cât.

Remunerația președintelui rus Vladimir Putin și a premierului Mihail Mișustin va fi indexată cu patru procente, reiese dintr-un decret publicat pe portalul oficial de informații juridice.

Acesta notează că salariul funcționarilor publici de la 1 octombrie va crește cu 4%. Printre cei a căror remunerație este majorată, se numără persoane care ocupă funcții publice, stabilite de subparagraful „a” al paragrafului 1 din Decretul președintelui Federației Ruse din 25 iunie 2002 nr. 655, scrie Lenta.ru. RIA Novosti indică faptul că acest paragraf se referă la președintele și prim-ministrul Rusiei. 

Mulți s-au întrebat de mai multe ori cât primește președintele unei anumite țări. În special, salariul președintelui Federației Ruse este cu siguranță interesant pentru poporul Rusiei. Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a câștigat aproape 10 milioane de ruble în 2020, cel puțin asta arată declarația sa de avere. Câștigurile exacte ale lui Putin în 2020 s-au ridicat la 9.994.692 de ruble. Astfel, salariul lunar al președintelui Rusiei era de 832.891 de ruble, adică aproape 72 de mii de roni. Cu un an mai devreme, Putin a câștigat 9.726.595 de ruble, iar în 2018 - 8.648.353 de ruble. După majorarea de acum, Putin va avea un salariu de aproximativ 866.190 de ruble.

Putin și-a publicat declarația de avere. În 2021 a declarat un câștig mai mic decât premierul Rusiei

Lista bunurilor deținute de Putin a rămas neschimbată de mulți ani la rând. Declarația conține informații despre două apartamente și un garaj, în suprafață de 153,7, 77 și, respectiv, 18 mp. În plus, președintele Rusiei spune că deține două mașini deja rare - un GAZ-M21 și un Niva, precum și o remorcă Skif. În ultimii cinci ani, cel mai mare venit al lui Putin a fost în 2017 - peste 18 milioane de ruble, care a fost cauzat de vânzarea unui teren de 1.500 de metri pătrați. Potrivit declarației de avere, Putin a câștigat mai puțin decât prim-ministrul Rusiei în 2021.

Veniturile președintelui în 2021 au crescut ușor și s-au dovedit a fi mai mici decât veniturile primului ministru rus Mihail Mișustin, care a câștigat 18,3 milioane de ruble la sfârșitul anului. Totuși, acesta sunt doar cifrele pe care le raportează Putin oficial. Declarația de venituri a șefului guvernului și a membrilor familiei sale pentru anul trecut a fost publicată pe site-ul Cabinetului de Miniștri.

VEZI ȘI: Averea lui Vladimir Putin. Cât de BOGAT este liderul de la Kremlin. Un jurnalist Forbes a fost ÎMPUȘCAT atunci când a încercat să afle

După cum explică serviciul de presă al guvernului, „această sumă este formată din veniturile de la locul principal de muncă și veniturile din depozitele de fonduri pe care Mishustin le-a câștigat anterior”.

Între timp, la sfârșitul anului 2020, premierul a declarat 19,86 milioane de ruble. Venitul soției lui Mișustin, conform declarației, a rămas aproape neschimbat în 2021 și s-a ridicat la 63,8 milioane de ruble. La fel ca cu un an mai devreme, Mișustin, soția și fiul său mai au un teren de 5.500 mp, un bloc de locuințe de 861,2 mp și un apartament de 141,6 mp. Soția șefului guvernului deține și o mașină Ford Kuga, potrivit declarației de avere. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel