Putin, întâlnire de gradul zero cu șefii din Ministerul rus al Apărării. Și-a instruit armata să ia "lecții" de la NATO

Vladimir Putin, întâlnire de gradul zero cu șefii din Ministerul rus al Apărării. Se decide soarta războiului din Ucraina pentru 2023 / Foto: Kremlin.ru
Vladimir Putin, întâlnire de gradul zero cu șefii din Ministerul rus al Apărării. Se decide soarta războiului din Ucraina pentru 2023 / Foto: Kremlin.ru

Vladimir Putin va organiza, miercuri, o reuniune extinsă a colegiului Ministerului rus al Apărării.

UPDATE:

Președintele rus Vladimir Putin a instruit Ministerul Apărării și Statul Major al Forțelor Armate ale Federației Ruse să analizeze experiența și tactica acțiunilor țărilor NATO, să le includă în programul de pregătire a trupelor și echiparea armatei.

"Toate informațiile despre forțele NATO, mijloacele care sunt utilizate activ în cursul unei operațiuni militare speciale și opoziția față de noi sunt binecunoscute. Aveți toate acestea și toate acestea ar trebui analizate cu atenție, utilizate în dezvoltarea Forțelor Armate ale țării noastre pentru a crește capacitățile de luptă ale trupelor, precum și serviciile speciale interne”, a spus Putin, vorbind miercuri la o întâlnire extinsă a consiliului de administrație al Ministerul rus al Apărării.

Potrivit lui Putin, unitățile ruse "au primit o mare experiență de luptă în cursul acestei operațiuni speciale". "Sarcina Ministerului Apărării și Statului Major General este să analizeze cu atenție, să sistematizeze experiența cât mai repede posibil, să o includă în programe și planuri de pregătire a personalului, instruire a trupelor în general și aprovizionare cu echipamentul necesar trupelor", a mai afirmat acesta.

După cum a spus Putin, războiul din Ucraina, precum și practica dobândită de trupele ruse în Siria, ar trebui să devină baza unei îmbunătățiri serioase a pregătirii de luptă a armatei ruse. Putin a mai afirmat că ofițerii și sergenții care s-au remerca în cursul invaziei pe care el o numește "operațiune militară specială", ar trebui, cu prioritate, să fie promovați în noi funcții de comandă, să fie prima rezervă de personal la intrarea în universitățile militare și academiile din Rusia, inclusiv în Academia Statului Major.

Știrea inițială:

Președintele rus Vladimir Putin va organiza o ședință extinsă a consiliului de administrație al Ministerului rus al Apărării, miercuri, 21 decembrie, a informat serviciul de presă al Kremlinului, scrie Interfax.

"În cadrul unei întâlniri, la Centrul Național pentru Controlul Apărării, vor fi rezumate rezultatele activităților Forțelor Armate ale Federației Ruse în 2022 și vor fi stabilite sarcini pentru anul următor", se arată în mesaj.

Potrivit serviciului de presă, ministrul Apărării, Serghei Șoigu, va ţine un discurs.

"Va raporta despre evoluția operațiunii militare speciale, cantitatea de arme și echipamentele militare primite de trupe în anul care urmează, construcția infrastructurii militare, rezultatele activităților internaționale ale departamentului militar și securitatea socială a personalul militar", precizează comunicatul de presă.

La ședința extinsă a colegiului Ministerului Apărării al Rusiei vor lua parte comandamentele districtelor militare, membri ai Forțelor Armate ale Federației Ruse, șefii organelor centrale ale administrației militare și reprezentanți ai organelor executive federale. Aproximativ 15.000 de oficiali ai Forțelor Armate Ruse vor participa la eveniment prin videoconferință, informează serviciul de presă de la Kremlin.

Putin spune că situația de securitate din Donețk este acută

Președintele rus Vladimir Putin va discuta cu șeful interimar al Republicii Populare Donețk, Denis Pușilin, despre situația acută de securitate din regiune.

"Denis Vladimirovici, tocmai m-am întâlnit cu colegul tău din Republica Populară Lugansk (Leonid Pasechnik). Este clar că situația de securitate din Donețk nu este mai puțin acută, având în vedere intensificarea bombardamentelor din partea Forțelor Armate ale Ucrainei în zonele rezidențiale din Donețk. Aceasta este o problemă separată pe care cu siguranță o vom discuta", a spus Putin la o întâlnire.

Dar președintele rus a sugerat să se înceapă conversația legată de problemele asigurării locuitorilor din regiune cu locuințe, apă și căldură, precum și asistență medicală.

"Îmi propun să trecem peste aceste subiecte vitale și apoi, bineînțeles, vom trece la problemele de securitate", a spus Putin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel