Vladimir Putin, îngrozit că va fi asasinat. Fost agent de informații: A pierdut contactul cu realitatea

Vladimir Putin, îngrozit că va fi asasinat. Fost agent de informații: A pierdut contactul cu realitatea / Foto: Kremlin.ru
Vladimir Putin, îngrozit că va fi asasinat. Fost agent de informații: A pierdut contactul cu realitatea / Foto: Kremlin.ru

Un fost ofițer rus afirmă că Vladimir Putin este îngrozit de faptul că ar putea fi asasinat.

Atacurile recente cu drone de la Moscova și raidurile transfrontaliere din Belgorod aduc războiul din Ucraina acasă la ruși în moduri tulburătoare, scrie Business Insider. Marți, Ucraina ar fi marcat prima lovitură cu drone în zonele rezidențiale ale Moscovei, iar ulterior guvernul rus a minimizat atacurile, lăudând sistemele de apărare aeriană ale orașului, dar rămânând relativ tăcut cu privire la represalii.

Putin însuși a fost deosebit de calm când a discutat despre incident, reiterând multe dintre aceleași puncte de discuție pe care presa susținută de Kremlin le-a promovat.

Fost agent de informații rus: Putin este acum în afara realității

Fostul ofițer rus Igor Girkin a spus că Putin este acum "în afara realității" și a criticat "absența unei conversații oneste cu" societatea rusă. Într-un mesaj de pe Telegram, tradus pe Twitter, Girkin a spus că pare că există o deconectare între modul în care guvernul rus vorbește despre eforturile de război ale Rusiei și realitatea acestor planuri. Astfel, potrivit acestuia, în timp ce Putin continuă să emane un comportament calm, el este îngrozit să fie asasinat și refuză să călătorească în străinătate.

Girkin este un fost agent de informații rus care a jucat roluri cheie în eforturile de a ocupa teritoriu din Ucraina în 2014 și a devenit unul dintre puținii ruși cărora li s-a permis să critice Kremlinul din cauza războiului.

Potrivit Institutului pentru Studierea Războiului (ISW), atât Girkin, cât și alți ultranaționaliști au criticat, de asemenea, răspunsul lui Putin la atacurile recente de la frontieră din regiunile Belgorod și Kursk din Rusia.

În timp ce bloggerii militari ruși "s-au plâns de lipsa escaladării militare ruse pentru a asigura granițele" în acele zone, ISW a spus că răspunsurile oficiale ale guvernului la recentele atacuri ale grupurilor anti-Kremlin au fost probabil "insuficiente pentru a satisface dorința spațiului informațional ultranaționalist rus de a escaladare în război".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel