Vladimir Putin, discuție cu Recep Tayyip Erdogan

Putin i se plânge lui Erdogan că NATO trimite arme pentru Ucraina / Foto: Kremlin.ru
Putin i se plânge lui Erdogan că NATO trimite arme pentru Ucraina / Foto: Kremlin.ru

Putin plănuiește să discute cu Erdogan miercuri, 4 ianuarie.

Preşedintele rus Vladimir Putin intenţionează să discute miercuri, 4 ianuarie, cu omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan, a declarat secretarul de presă al şefului statului rus Dmitri Peskov.

Marți, Peskov, la solicitarea Interfax, a confirmat că Putin are programată o conversație cu Erdogan miercuri, după cum a declarat anterior un reprezentant al liderului turc.

"Da, într-adevăr", a spus Peskov.

Putin i-a transmis un mesaj președintelui Braziliei

Președintele Consiliului Federației, Valentina Matvienko, a transmis noului președinte al Braziliei, Luiz Inacio Lula da Silva, un mesaj de la omologul său rus, Vladimir Putin, și l-a invitat să viziteze Moscova.

"Timp de aproape o oră, am vorbit foarte înțeles, foarte interesați. Am transmis un mesaj scris al președintelui Federației Ruse cu un profund respect președintelui Braziliei și, de asemenea, i-am confirmat că îl așteptăm la Moscova de îndată ce programul lui va permite asta și de îndată ce își poate realiza vizita în Federația Rusă",  a spus Matvienko reporterilor după întâlnirea cu Lula da Silva în Brasilia.

Potrivit purtătorului Consiliului Federației, la întâlnirea președintelui Braziliei cu delegația rusă a fost discutată întreaga gamă a relațiilor bilaterale dintre cele două state.

Matviyenko a sosit în capitala Braziliei pentru a participa la învestirea președintelui Luiz Inacio Lula da Silva, care a avut loc la 1 ianuarie.

Din delegație a făcut parte și vicepreședintele Consiliului Federației, Konstantin Kosachev, dar și șeful aparatului camerei superioare a parlamentului rus, Ghenadi Golov.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel