Vlad Voiculescu, după ce a fost taxat de Emil Boc. Înțelegere sau neînțelegere?

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a reacționat după ultimele declarații făcute de Emil Boc la adresa lui, privind centrele de vaccinare anti-COVID.

Emil Boc este nemulțumit de ordonanța care prevede că administrațiile locale trebuie să înființeze și să doteze centrele de vaccinare anti-Covid-19, fără ca documentul să prevadă și sursa de bani.

Reacția lui Vlad Voiculescu referitoare la acest aspect a fost surprinsă în timpul unei intervenții telefonice la Antena 3, în emisiunea "Decisiv".

Cătălina Porumbel: Aţi făcut această nouă propunere către Asociaţia Municipiilor, de exemplu, ca Ministerul Sănătăţii sau altă entitate din aparatul central să suporte cheltuielile cu personalul, iar restul să revină acestor autorităţi locale?

Vlad Voiculescu: Există un cadru instituţional în care aceste lucruri se discută. Există un partener instituţional pentru autorităţile publice locale şi acesta este Ministerul Dezvoltării. 

Cătălina Porumbel: Dar, vedeţi, dumneavoastră aţi fost arătat în acest scandal, nu ministrul Cseke sau ministrul Finanţelor sau premierul Cîțu.

Vlad Voiculescu: Nu este treaba mea să pun întrebări publice - de ce domnul Boc are această reacţie la adresa mea. Este ceva la care vă puteți uita dumneavoastră.

Cătălina Porumbel: Aţi vorbit până acum cu domnul primar Boc? Aţi avut vreo conversație telefonică? L-aţi întrebat de ce are această reacţie la adresa dumneavoastră?

Vlad Voiculescu: Dacă vorbim despre cifre - şi dumnealui are un mesaj clar că bugetul i se pare prea mare ca să fie suportat de oraşe precum Cluj sau alte municipii - m-am uitat la bugetul solicitat de domnul primar Boc de acum o lună, în timpul Guvernului Orban. Doamna vicepremier Turcan a cerut atunci o situaţie estimativă a fondurilor necesare pentru centrele de vaccinare şi vă pot spune suma estimată de Municipiul Cluj. Era vorba de 104.000 lei. Dacă asta este o sumă de care un oraş precum Clujul să se poticnească... Mă îndoiesc. Cred că este o neînţelegere.

Cătălina Porumbel: O neînţelegere sau o înţelegere?

Vlad Voiculescu nu a mai răspuns la ultima întrebare pusă de Cătălina Porumbel. Noul ministru al Sănătăţii a râs doar, lăsând loc de interpretări. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel