Vlad Voiculescu, criticat de Dan Barna după acuzațiile despre decesele COVID: Nu aduc altceva decât rumoare

Dan Barna, lider al USR PLUS, a afirmat că, în locul lui Vlad Voiculescu, nu ar fi făcut declarațiile despre decesele COVID și diferența din abordări. 

Întrebat dacă ar fi comunicat acuzațiile despre decesele COVID-19 raportate, care ar fi fost mai puține decât ar fi existat în realitate, Dan Barna a dat un răspuns critic pentru ministrul revocat al Sănătății, Vlad Voiculescu. 

”Din punctul meu de vedere, o analiză tehnică pe niște discrepanțe de date între două baze de date este o chestiune care trebuie verificată. În momentul în care avem concluzii, a fost identificată problema de metodologie sau ce a fost, atunci are rost să faci o comunicare. Până atunci însă, e ca și cum spui: uite, lucrez la o problemă de matematică și sunt în plină rezolvare.” a răspuns Dan Barna. 

”Cât timp nu ai un proces finalizat de verificare a unor date, informațiile de parcurs nu aduc altceva decât rumoare. Și eu consider că nu era neapărat necesară acea comunicare” a completat liderul USR PLUS. 

Vlad Voiculescu, în prima reacție publică după demiterea sa de la Ministerul Sănătății, a afirmat că lasă moștenire noului ministru, în acel moment interimar fiind Florin Cîțu, să clarifice diferența între numărul de decese COVID raportat către Minister și realitate. În intervenții de presă ulterioare, fostul ministru a dat chiar cifre de ordinul sutelor cu privire la un singur spital. Ulterior, s-a dovedit, în urma verificărilor, că erau informații false. 

Spitalul Colentina, precizări după ce Voiculescu a spus că sunt 500 de cazuri diferență. DECESELE înregistrate în realitate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel