Vlad Voiculescu, INCOERENT atunci când a fost întrebat despre DEMISIE

Vlad Voiculescu, incoerent atunci când a fost întrebat despre DEMISIE. Foto: Captură România TV.
Vlad Voiculescu, incoerent atunci când a fost întrebat despre DEMISIE. Foto: Captură România TV.

Ministrul Sănătății Vlad Voiculescu a fost întrebat dacă vreun oficial i-a cerut să își dea demisia. Răspunsul său, în direct la un post de televiziune, a fost unul incoerent. 

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a intervenit vineri seara în direct la România TV unde a făcut precizări cu privire la incendiul produs într-un pavilion al Spitalului ”Matei Balș” din Capitală. 

Întrebat dacă i s-a cerut oficial să își dea demisia, Vlad Voiculescu a răspuns: ”Nu. Evident că nu. După același principiu, cred că orice ministru vine la acest domeniu, în Sănătate, în prima lună, poate conta că pe o demisie... poate să își depună de la început demisia. Evident că trebuie cu toții să avem responsabilitatea faptelor noastre și, în cazul a ceea ce s-a întâmplat la ”Matei Balș”, cu siguranță există responsabilități și responsabili, dar ele trebuie căutate acolo unde sunt, după ce vom avea rezultatele anchetei, a declarat Vlad Voiculescu, lăsând să se înțeleagă că nu se simte responsabil pentru situația de la ”Matei Balș”.   

Exista încălzire în spital?

Întrebat despre sursele de încălzire ale pacienților, ministrul Sănătății a explicat: 

”După informațiile mele, existau calorifere și sursa de încălzire funcționa. Deci, cu alte cuvinte, nu era cazul ca oamenii să vină cu reșouri. (...) Înțeleg că nu au fost probleme cu căldura, dar repet, e o anchetă în curs și trebuie să vedem cauza care a dus la acest incendiu”, a declarat Vlad Voiculescu. 

”Stăm pe un butoi cu pulbere”

Întrebat ce este de făcut în această situație și ce măsuri trebuie luate, Vlad Voiculescu a mai declarat: 

”Evident că nu este acceptabil așa ceva. Evident că trebuie să facem ca astfel de lucruri să nu se mai întâmple. Stăm pe un butoi cu pulbere. Spitalele din România sunt un șir nesfârșit de improvizații, fie din lipsă de fonduri, fie din contracte, sunt lucruri care trebuie abordate la nivel de sistem și la nivel punctual. (...) Împărtășesc frustrarea pentru încetineala reformei în Sănătate”, a mai declarat Vlad Voiculescu. 

Vă reamintim, cinci persoane și-au pierdut viața în urma unui incendiu produs într-un pavilion al Spitalului ”Matei Balș” din Capitală. Peste o sută de persoane au fost evacuate cu ambulanțele și transportate la alte spitale. Forțe impresionante de urgență au acționat la capacitate maximă pentru a face față intervenției.

VEZI ȘI: Incendiu la ”Matei Balș”. Procuror: Se pare că au fost două explozii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel