Vlad Popescu Piedone, alături de suceveni în lupta împotriva abuzurilor

Facebook Vlad Popescu Piedone
Facebook Vlad Popescu Piedone

„STOP ABUZURILOR!” este mesajul pe care îl transmite deputatul umanist Vlad Popescu Piedone, liderul filialei județene a PPU (social-liberal) Suceava, care anunță că se alătură sucevenilor care se confruntă cu abuzurile instituțiilor statului.

Deputatul umanist și-a deschis cabinetul parlamentar, unde se vor primi direct sesizările celor nemulțumiți, iar parlamentarul anunță că toate petițiile legate de abuzuri vor ajunge la Comisia pentru Abuzuri din Camera Deputaților, pentru a fi soluționate potrivit competențelor acesteia.

Sesizările pot fi depuse la sediul din Bulevardul Ștefan cel Mare nr. 69, ap.2, persoană de contact: Irina Simeria, telefon 0755.620.647.

Campania „STOP ABUZURILOR!” a fost lansată de umaniști pentru a veni în sprijinul tuturor cetățenilor care sunt victime ale unor abuzuri din partea instituțiilor statului sau a funcționarilor acestora.

Abuzuri filmate într-un azil de bătrâni 

Nereguli uriașe au fost descoperite la unul dintre cele mai mari centre pentru persoanele cu dizabilități din Suceava, transmite Realitatea Plus. Peste 300 de bolnavi trăiesc în condiții greu de imaginat. Pe lângă mizerie și gândaci, oamenii sunt umiliți de cei care ar trebui să-i îngrijească. Inspectorii Consiliului de Monitorizare au descoperit dezastrul și l-au raportat autorităților. 

Este vorba despre Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Sasca Mică din Suceava. Potrivit imaginilor apărute în spațiul public, bolnavii dorm pe saltele vechi, murdare, asta deși ar exista saltele și lenjerii noi. Și curățenia în saloane lasă de dorit. O îngrijitoare a fost surprinsă în timp ce spăla cu apă din toaletă.

Toate aceste probleme au fost comunicate autorităţilor locale. Reprezentanții Consiliului de Monitorizare spun însă că vor face plângeri penale în acest caz. Întrebați de toate neregulile care au ieșit la iveală, reprezentanții Centrului din Suceava nu au negat acuzațiile, însă susțin că centrul se află într-un proces de reformare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel