Vlad Cosma poate retrage lunar din cont două treimi din indemnizaţia de deputat

 Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis că Vlad Cosma, urmărit penal de procurorii DNA pentru trafic de influenţă, îşi poate scoate lunar din conturi două treimi din indemnizaţia de deputat. 

Potrivit acestora, decizia a fost luată în virtutea faptului că este dreptul fiecărei persoane de a-şi asigura o sursă de venit, sechestrul neputând fi pus pe întreaga sumă care reprezintă salariul unei persoane.

Magistraţii care au judecat contestaţia lui Vlad Cosma au dispus menţinerea celorlalte dispoziţii ale DNA privind sechestrul asigurător instituit pe bunurile parlamentarului.

 Procurorii DNA au pus sechestru asigurător pe bunurile imobile şi pe conturile tuturor inculpaţilor din dosarul de corupţie în care sunt urmăriţi penal preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, şi fiul acestuia, deputatul Vlad Cosma.

Astfel, a fost instituit sechestru asigurător pe bunurile şi conturile lui Mircea Cosma, Vlad Cosma, Răzvan Alexe şi Daniel Alixandrescu, director al Direcţiei Patrimoniu din Consiliul Judeţean Prahova, iar Vlad Cosma a fost singurul dintre inculpaţi care a contestat în instanţă această măsură.

Preşedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, este urmărit penal sub acuzaţiile de luare de mită şi abuz în serviciu, iar fiul său, deputatul Vlad Cosma, este pus sub urmărire penală pentru trafic de influenţă, fiind acuzaţi de DNA că ar fi cerut şi primit peste 4,4 milioane de lei de la reprezentanţii unor societăţi comerciale, denunţători în cauză.

În acest dosar este urmărit penal şi Răzvan Alexe, care a fost scos luni seară din arest preventiv şi plasat în arest la domiciliul său din Ploieşti, în urma unei decizii definitive a instanţei supreme. Alexe fusese arestat preventiv în luna noiembrie a anului trecut, după ce a fost reclamat la DNA de patronul unei firme de construcţii şi întreţinere de drumuri care are contracte cu Consiliul Judeţean Prahova şi care l-a acuzat de trafic de influenţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel