EXCLUSIV  Vlad Cosma, denunțătorul din dosarul lui Victor Ponta și Sebastian Ghiță-UPDATE

UPDATE: Vlad Cosma, fiul fostului preşedinte al CJ Prahova, despre care se spunea pe surse că ar fi denunțătorul lui Victor Ponta și Sebastian Ghiță în dosarul instrumentat de DNA Ploiești, a spus pentru DC News că nu are nicio legătură cu speța în cauză.

Deputatul Vlad Cosma ne-a declarat că nu a făcut nicio declarație și niciun denunț în acest dosar. 

"Vă spun în mod oficial că aveți o informație greșită. Eu nu am fost audiat în acest dosar, nu am niciun denunț la dosar. Înțeleg că aveți știrea pe surse și vreau să infirm acest lucru. Puteți face o cerere și la DNA Ploiești pentru a întreba dacă eu, Vlad Cosma, am participat în orice fel în această speță. Nu îl cunosc pe Tony Blair, nu am făcut niciun denunț și nu am făcut nicio declarație. Nu știu de ce am apărut eu în acest context. Informația este falsă", a spus Vlad Cosma pentru DC News.

----

Vlad Cosma, fiul fostului preşedinte al CJ Prahova, ar fi denunțătorul lui Victor Ponta și Sebastian Ghiță în dosarul instrumentat de DNA Ploiești, potrivit surselor DC News.

Cosma a fost ales deputat în circumscripția 31 din Prahova, pe listele PSD, fiind unul dintre cei mai tineri parlamentari. La vremea respectivă se vehiculau informații potrivit cărora din cauza relațiilor influentului său tată aceata s-a putut afirma în mediul de afaceri și în politică. La vârsta de 19 ani, tânărul Cosma  şi-a deschis o firmă de IT, prinzând și  contracte cu statul: Societatea Naţională a Cărbunelui şi rafinăria PetroBrazi au fost printre portofoliul firmei Oznet a lui Vlad Cosma.

[citeste si]

După intrarea în Parlament, Vlad Cosma, alături de tatăl său și alți grei din Prahova (13 la număr), au fost interceptați de procurorii DNA, aceștia fiind  anchetaţi pentru organizarea unui grup infracţional, pentru luare şi dare de mită, în 2013-2014. Dosarul a fost însă închis în aprilie 2014, de fostul procuror anticorupţie Lucian Papici, care a considerat că infracţiunile pentru care cei 13 erau cercetaţi nu există. Papici a plecat din DNA anul trecut, la Parchetul Tribunalului Timiş. În februarie 2016, adjunctul Laurei Codruţa Kovesi a solicitat redeschiderea anchetei, iar instanţa supremă a aprobat acest lucru vineri.

Grupul  este anchetat în legătură cu faptul că interlopul prahovean Răzvan Alexe, apropiat al familiei Cosma, ar fi intervenit în 2013 la liderii justiţiei, poliţiei şi finanţelor din Prahova în legătură cu reţeaua de evaziune fiscală creată în jurul lui Marcel Păvăleanu, fost angajat al Secretariatului General al Guvernului. Alexe este trimis în judecată atât în dosarul lui Păvăleanu, ei fiind acuzaţi alături de peste 30 de alte persoane de evaziune fiscală în valoare de 35 de milioane de euro, cât şi în dosarul lui Mircea Cosma şi al fiului său, Vlad Cosma, acuzaţi de trafic de influenţă şi luare de mită în valoare de 1 milion de euro, bani obţinuţi din comisionarea contractelor publice date de CJ Prahova pentru deszăpeziri şi asfaltări, Alexe fiind intermediarul banilor şi influenţei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel