Vlad Alexandrescu (USR), lovitură: O gafă cu bătaie foarte lungă

USR
USR

Senatorul USR Vlad Alexandrescu, fost ministru al Culturii, susţine că modificările aduse Codului fiscal îi afectează în mod negativ pe artiştii cei mai vulnerabili.

'Cultura României de astăzi primeşte o lovitură pe termen lung din partea guvernului PSD - ALDE sub forma 'revoluţiei fiscale'. Noul Cod fiscal loveşte în artiştii cei mai vulnerabili şi cei aflaţi la început de carieră, un dezastru adus de formularul 600 al ANAF.

Dacă au câştigat 2.000 lei brut pe lună din activităţi independente vor trebui să plătească prima tranşă trimestrială de 2.000 lei cash la ANAF, contribuţii sociale în mod anticipat, adică să se împrumute din banii pe care nu îi au încă', a scris senatorul luni pe pagina sa de Facebook.

O cultură a străzii

El a adăugat că, în ultimii ani, actul artistic a fost de multe ori un act de protest şi că s-a creat o fuziune între cultură şi cultura străzii, o 'conjuncţie' între mişcările civice şi creatori.

'În ultimii ani, artişti şi oameni de cultură au jucat un rol din ce în ce mai important în România, încercând să grăbească maturizarea societăţii, cerând de fiecare dată şi atenţionând asupra necesităţii înnoirii ei. Actul artistic a fost adesea un act de protest. Protestul a devenit, până la urmă, o formă de cultură politică, bazată pe creativitate, conştiinţă şi luciditate. Oameni de cultură, cu cele mai diverse idei şi credinţe, şi-au dat întâlnire în oraşe pentru a manifesta nevoia de schimbare. Ei s-au întâlnit spiritual în spaţii definite de teme noi, de idei noi, de nevoi noi. Spaţii care au creat comunităţi, discurs, cultură, artă. S-a ivit astfel o cultură a străzii, o cultură care contribuie mult la cultura pur şi simplu. Scriitori, muzicieni, actori, artişti vizuali, dansatori, spunând adevărul şi manifestându-l în stradă, au creat cultură. S-a creat astfel o fuziune între cultură şi cultura străzii. S-au creat aşteptări printre oamenii de artă şi, pe de altă parte, o conjuncţie între mişcările civice şi creatori, cum nu a mai fost în trecutul apropiat', a precizat Alexandrescu.

[citeste si]

"Loveşte în categoria cea mai vulnerabilă"

În opinia sa, noul Cod fiscal loveşte în categoria cea mai vulnerabilă a creatorilor români, care trăiesc deseori la limita subzistenţei. 'Guvernul i-a identificat pe artiştii independenţi ca fiind cei care articulează o cultură a protestului. În absenţa unui statut al artistului care să recunoască şi să garanteze efortul de creaţie culturală pe care artiştii independenţi îl fac, coaliţia PSD - ALDE loveşte în categoria cea mai vulnerabilă a creatorilor români care trăiesc deseori la limita subzistenţei. Lovitura guvernului Tudose este o gafă cu bătaie foarte lungă din partea PSD, o lovitură asupra culturii vii din România', a conchis reprezentantul USR.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel