Vlad Alexandrescu: Respingerea OUG 91/2016, FATALĂ

Senatorul USR Vlad Alexandrescu, fost ministru al Culturii, a declarat marţi că respingerea OUG 91/2016 privind cinematografia şi pentru stabilirea unor măsuri în domeniul cinematografiei ar fi fatală.

'Ordonanţa de urgenţă a fost emisă de Guvernul Cioloş la 29 noiembrie, într-o perioadă în care avea deplină putere de a emite ordonanţe de urgenţă. Este rezultatul unui an de zile de lucru, de consultări la Ministerul Culturii pe care le-am început când am preluat mandatul de ministru şi pe care l-a continuat succesoarea mea la minister, Corina Şuteu.

Această ordonanţă a fost adoptată de Guvern după consultarea foarte multor grupuri de cineaşti. Când a ajuns la Comisia de cultură de la Senat au fost convocate două întâlniri cu breasla, au fost invitate toate părţile implicate. În urma acestor discuţii, noi am hotărât ca ordonanţa să treacă prin adoptare tacită la Senat. Am depus la Comisia de cultură a Camerei mai multe amendamente. Aici a apărut surpriza în sensul în care comisia nici măcar nu m-a invitat să susţin acele amendamente, s-a votat un raport de respingere cu nişte argumente care sunt total neadevărate şi total nepertinente, au spus că ordonanţa a fost adoptată de Guvernul Cioloş atunci când nu avea dreptul, este o minciună', a explicat Alexandrescu, la Palatul Parlamentului.

În opinia acestuia, respingerea ordonanţei ar fi fatală, pentru că nu se va mai face reforma în cinematografie cel puţin 10 ani, notează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel