Vize SUA, români. Birchall: Am făcut eforturi foarte mari

Ana Birchall
Descriere foto: Ana Birchall

Viceprim-ministrul pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, Ana Birchall, a declarat că pentru Guvern este esenţială dezvoltarea şi aprofundarea laturii economice a Parteneriatului Strategic cu Statele Unite ale Americii.

"Un obiectiv important al Guvernului Dăncilă este dezvoltarea şi aprofundarea Parteneriatului Strategic cu Statele Unite. (...) Pe parteneriatul cu Statele Unite avem destul de mult (...) spaţiu pentru a contribui la dezvoltarea şi aprofundarea pe partea economică. (...) Pentru noi, este esenţial ca (...), pe lângă latura politico - de securitate şi pe partea de apărare, care sunt componente extrem de importante ale Parteneriatului nostru strategic, să continuăm aprofundarea pe latura economică", a afirmat Ana Birchall, la Antena 3.

În acest sens, vicepremierul Birchall a dat exemplu o măsură adoptată de Guvern, şi anume schema de ajutor de stat pentru sprijinirea industriei cinematografice.

Situația vizelor pentru românii care călătoresc în SUA

"Noi am făcut eforturi foarte mari şi chiar încercăm să schimbăm modul de calcul, pentru că, în momentul de faţă, se calculează la procentul de refuz. De exemplu, dacă un om completează greşit o virgulă, e în categoria refuzului. Noi încercăm să schimbăm criteriul, (...) şi anume câţi nu respectă legea odată ce au obţinut această viză. (...) S-au făcut paşi importanţi", a mai afirmat Birchall.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24