Vize Canada. Grapini, asaltată de români

Europarlamentarul PPU-sl, Maria Grapini, este în relație permanentă cu românii, fie prin intermediul corespondenței electronice, fie la sediile cabinetelor deschise în toată țara, fie în urma întâlnirilor directe pe care le organizează frecvent sau a acțiunilor de impact din Parlamentul European.

"În ultima perioadă, întrebările frecvente ce mi s-au adresat au legătură cu sistemul nou de vize pentru Canada. Am primit zeci de mailuri și sute de telefoane! Sunt oameni care doresc să viziteze Canada, să-și vadă rudele sau prietenii sau, pur și simplu, să ajungă în această destinație mult visată, de ani buni! Românii sunt oameni inteligenți, care exploatează orice ocazie pozitivă apărută, orice oportunitate care le-ar putea face viața mai ușoară!", a declarat umanista.

Maria Grapini a prezentat tuturor celor interesați elementele esențiale, privind eliminarea vizelor pentru cetățenii români care călătoresc în Canada: Începând cu data de 1 mai 2017, cetățenii români care au deținut, în ultimii 10 ani, o viză de rezidență temporară în Canada sau care dețin, în prezent, o viză valabilă care permite intrarea în SUA (non-immigrant visa) au posibilitatea de a intra în/ tranzita Canada pe calea aerului, în baza unei Autorizații de Călătorie Electronice (Electronic Travel Authorization – eTA), fără a mai avea nevoie de viză. În baza eTA, cetățenii români care se află în una dintre cele două situații mai sus menționate pot intra fără vize pe teritoriul Canadei, pentru o perioadă de maxim 6 luni, doar dacă scopul șederii este unul din următoarele: turism sau vizită (vizitarea rudelor/prietenilor sau prospectarea oportunităților de derulare a afacerilor). Conform angajamentului autorităților canadiene, eliminarea vizelor pentru toți cetățenii români va intra în vigoare la 1 decembrie 2017!

[citeste si]

Maria Grapini atrage, însă, atenția că statul canadian și-a luat și măsuri de precauție categorice. Astfel, în cazul în care se înregistrează un nivel crescut al solicitărilor de azil depuse de cetățenii români sau al încălcărilor de către aceștia a legislației canadiene în domeniul imigrației, nivel care să depășească pragul stabilit de autoritățile canadiene, acestea pot decide revenirea la scutirea parțială de vize pentru cetățenii români (limitată doar la categoriile menționate anterior)!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel