Vize Canada. Cioloș, laude pentru Sorin Moisă. "Nu a trebuit să vindem nimic"

Scutaru Cristina / 30 noi 2017 / 19:11 Salveaza PDF Comentarii

Dacian Cioloș a transmis un mesaj după ce a aflat că românii vor putea călători fără vize în Canada, în scop turistic și de afaceri.

"Începând de mâine, cetățenii români vor putea călători fără vize în Canada, în scop turistic și de afaceri. Când am discutat prima dată acest lucru cu premierul canadian Justin Trudeau, foarte puțini ne-au dat șanse de reușită pentru că, de obicei, politicienii de la noi anunță multe și fac prea puțin.

Iată că rezultatele celor două întrevederi cu premierul canadian, dar și al multor întâlniri tehnice se văd acum în beneficiul românilor. Un moment important pentru România și un moment simbolic de 1 Decembrie, pentru că astfel a fost eliminată ultima discriminare existentă pentru cetățenii români față de ceilalți cetățeni europeni în chestiunea accesului pe teritoriul canadian.

Este un succes al diplomației românești și rezultatul unei colaborări excelente cu partenerii canadieni, pentru care am lucrat nu numai eu și echipa mea, ci și oameni care au crezut cu perseverență în această oportunitate pentru România, precum europarlamentarul Sorin Moisă.

Pentru cei care-și fac astfel de griji, da, a fost o negociere în care nu a trebuit să vindem și nu a trebuit să cumpărăm nimic, un dialog în care România a știut să pună pe masă argumentele potrivite.

Sper ca astfel de eforturi să continue, astfel încât nicăieri în lume să nu existe un tratament diferențiat al cetățenilor români în comparație cu ceilați europeni", a fost mesajul transmis de Dacian Cioloș.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27