Viza Canada. Radu Tudor, despre surpriza Iohannis după blestemul din regimul Băsescu

Radu Tudor
Radu Tudor

Klaus Iohannis a anunțat că s-a ajuns la un acord cu partea canadiană și astfel se va renunța la vizele pentru români din 2017.

Radu Tudor a comentat acest subiect la Antena 3.

"Este prima dată când punem piciorul în prag. Uite că sunt 24 de ore de când președintele a transmis că România nu va semna acordul UE - Canada dacă nu scăpăm de vize și iată că acest lucru se întâmplă. Asta înseamnă că uneori putem și noi să forțăm lucrurile mai ales că România nu este ultima țară din UE din perspectiva votului și a valorii sale la masa Uniunii Europene. Cred că acest exercițiu bun atât al diplomației române, cât și al lui Iohannis trebuie extins și în privința spațiului Schengen. Eu sper că ne-am scuturat de poziția ghiocel pe care am adoptat-o în regimul Băsescu. Trebuie să înțelegem statutul nostru de țară membru NATO și că nu sunt europenii undeva în afara continentului din care facem și noi parte, iar noi suntem undeva la margine", a spus Radu Tudor la Antena 3. 

"Sper că România a scăpat de blestemul intereselor personale valorificate prin intermediul intereselor de țară. Știm bine că Băsescu și regimul său au făcut multe compromisuri împotriva României pentru ca ei să fie menținuți la putere și să fie priviți cu indulgență. Klaus Iohannis este cu totul altceva decât Traian Băsescu. Avem și lucruri de apreciat, avem și lucruri de criticat la adresa președintelui, dar are cu totul alt profil. Dacă președintele actual nu mai are interese personale din punct de vedere politic fie la PPE, fie la Comisia Europeană, atunci da, România poate obține un statut mai bun printr-o atitudine mai fermă și mai demnă mai ales în interiorul UE și la negocierile Comisiei Europene", a adăugat jurnalistul.

VEZI ȘI: Klaus Iohannis: Canada RENUNȚĂ la vizele pentru români

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel