Vitaminele esențiale pentru a avea grijă de piele și pentru a stimula sistemul imunitar

Fotografie de la Ylanite Koppens/ Pexels
Fotografie de la Ylanite Koppens/ Pexels

Vitaminele sunt mari aliați atât pentru protejarea sistemului nostru imunitar, cât și pentru sănătatea pielii: iată  care sunt cele de care nu te poți lipsi.

În primul rând, este important să distingem vitaminele în două mari grupe: vitaminele hidrosolubile și vitaminele liposolubile, iar organismul nostru are nevoie de ambele grupe. 

Diferența substanțială se referă la faptul că vitaminele solubile în apă (de exemplu vitamina C și cele din grupa B) nu se acumulează în organismul nostru dacă ar fi să luăm mai mult decât este necesar întrucât ar fi eliminate prin urină, scrie Today.

Pe de altă parte, vitaminele liposolubile (de exemplu vitaminele A, DE și K) se dizolvă în grăsime și se pot acumula, de aceea, dacă ar trebui să fie integrate, trebuie făcută cu atenție. 

Vitaminele sunt importante pentru că ajută la activarea mecanismelor enzimatice din corpul nostru și dacă luăm droguri, fumăm sau ducem o viață deosebit de stresantă este posibil să avem nevoie de ele în cantități mai mari.

Vitamina A

În general, toate vitaminele sunt foarte importante, dar cu siguranță în timpul iernii nu poate lipsi Vitamina A, esențială pentru întărirea imunității noastre, precum și pentru menținerea bunăstării vizuale și a pielii.

Semnele unei posibile deficiențe de vitamina A ar putea fi vederea încețoșată sau probleme ale pielii. Vitamina A se găsește atât în ​​alimentele de origine animală, cât și în alimentele de origine vegetală.

Dar atenție, în alimentele de origine vegetală se găsește într-o formă care nu a fost încă transformată pentru a fi activă; la acesta din urmă îl găsim sub formă de carotenoide, adică o formă de provitamina A, sau mai bine zis care trebuie încă transformată în vitamina A activă în organismul nostru.

Vitamina B

Continuăm cu vitaminele B (se găsesc în multe legume, cereale integrale și leguminoase) care sunt importante și pentru întărirea sistemului imunitar dar și pentru funcționarea corectă a inimii, creierului și necesare producției corecte de energie.

Un deficit de vitamine din grupa B poate duce la oboseală. Vitaminele B6, B9 și B12 sunt deosebit de interesante pentru sistemul imunitar.

Vitamina E

Vitamina E, de asemenea, solubilă în grăsimi, este un antioxidant foarte puternic și foarte util pentru sistemul imunitar deoarece, la fel ca și vitamina C, reușește să blocheze radicalii liberi.  În plus, vitamina E este, de asemenea, foarte importantă pentru pielea noastră și este un agent anti-îmbătrânire foarte puternic. 

Printre cele mai bogate surse alimentare de vitamina E se numără: ouăle, măslinele, alunele, soia, germenii de grâu, carnea de pasăre, porumbul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel