Visa, nouă precizare după ce a picat în Europa

Visa
Visa

Visa a anunţat vineri seara că serviciul său de plăţi operează 'aproape de nivelul normal', după ce în cursul zilei unele tranzacţii din Europa nu au putut fi fi procesate.

UPDATE 12:00: Visa a soluţionat o problema tehnică apărută în cursul zilei de vineri în Europa, care a împiedicat mai mulţi consumatori să plătească cu cardul, iar în acest moment sistemul de plăţi este complet funcţional, informează compania. 

-----

Problema care a afectat utilizatorii europeni 'a fost rezultatul unei defecţiuni de hardware' iar Visa 'nu are motive să creadă că aceasta a fost asociată cu orice tip de acces neautorizat sau eveniment premeditat', se arată într-un comunicat al companiei de tehnologie de plăţi.

Vineri, compania americană Visa a anunţat că se confruntă cu o perturbare a serviciului de plăţi din cauza căreia unele tranzacţii din Europa nu pot fi procesate. Încă nu se cunosc cauzele perturbării şi ţările afectate, a precizat Visa.

O perturbare a serviciului de plăţi 

'În prezent ne confruntăm cu o perturbare a serviciului de plăţi din cauza căreia unele tranzacţii din Europa nu pot fi procesate. Investigăm cauzele şi lucrăm la rezolvarea situaţiei cât mai curând posibil. Vă vom ţine la curent cu evoluţia cazului', se arată într-un comunicat al companiei. Rivala Visa - Mastercard - a anunţat că nu înregistrează probleme în reţeaua sa. Visa inc. este o companie internaţională de tehnologii de plată care operează una dintre cele mai avansate reţele de procesare a plăţilor din lume. VisaNet poate procesa peste 65.000 de tranzacţii pe secundă, asigurând protecţie împotriva fraudei pentru consumatori şi plăţi sigure pentru comercianţi.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel