Virusurile care pot SCĂPA din laboratoare din Ucraina, după război

Foto: Martin Lopez - Pexels
Foto: Martin Lopez - Pexels

Medicul Gindrovel Dumitra a vorbit despre avertismentul OMS privind distrugerea agenților patogeni din laboratoarele din Ucraina.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a sfătuit Ucraina să distrugă orice agenți patogeni periculoși păstrați în laboratoarele de cercetare pentru "a preveni potențiale scurgeri".

Ca orice altă țară, Ucraina are laboratoare de sănătate publică, care studiază bolile periculoase, inclusiv COVID-19. Unele dintre aceste laboratoare au primit sprijin din partea SUA, UE și OMS în trecut.

Pe seama amenintărilor lui Vladimir Putin la adresa Ucrainei și al atacurilor dure asupra orașelor din Ucraina, Organizația Mondială a Sănătății a transmis recomandarea de a se distruge agenții biologici pentru a nu provoca noi epidemii sau pandemii. 

Care sunt virusurile care pot scăpa din laboratoare din Ucraina

În acest context, medicul Gindrovel Dumitra, a transmis că nu sunt momentan motive de îngrijorare, doar că anunțul OMS este unul bine venit în contextul unui război.

"Pericole există, ai ales dacă ne referim la contextul militar, însă, în ceea ce privește contextul biologic la care făceați referire, până în acest moment nu avem niciun fel de date la nivel științific care să confirme aceste acuzații pe care le aduc autoritățile rusești.

Tot ceea ce putem spune în acest moment este că, într-adevăr, la nivelul oricărei Universități, oricărui centru de cercetare există laboratoare care au un anumit nivel de biosecuritate și care desfășoară diverse experimente sau studii, pentru că asta este menirea oricărui laborator și oricărui centru de cercetare... să aducă dovezi și mai ales, într-un fel sau altul, să aducă argumente prin care să stăpânim o evoluție a unei boli severe.

Asta se întâmplă și în Ucraina, și în Rusia, și în România... Republica Moldova. Oriunde există centre de cercetare.

De aceea, din punctul meu de vedere, acuzațiile care au fost lansate în ultima săptămână nu au adus și dovezi care să ne facă să ne ridicăm suspiciuni în ceea ce privește activitatea depusă în Ucraina, referindu-mă la armele biologice", a declarat Gindrovel Dumitra, în direct la Digi24.

CITEŞTE MAI MULTE PE DC MEDICAL

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel