Virusul HPV. Tânără bolnavă, semnal de alarmă: Stres și lacrimi. Cel mai trist...

O tânără, care a contractat virusul HPV, a simțit nevoia să transmită un mesaj important, în speranța că cei care îl vor citit vor lua în serios problema, dar fără panică.

"M-am hotărât că este important să vorbesc despre asta. Tu știi câte tulpini HPV ai? Dar știi câte tulpini HPV are partenerul tău? Dacă răspunzi că eşti într-o relație de mult timp cu el s-ar putea să pici într-o capcană. Riscul de avea HPV când eşti tânăr şi activ sexual este foarte mare iar acest virus nici măcar nu își face simțită prezenţa. S-ar putea să aveți amândoi şi nici să nu știți.

Una din patru persoane are HPV în acest moment. Cu aşa o statistică parcă nu mai merge bias-ul ăla cu "hei dar nu o să mi se întâmple mie". Este simplu să stai ignorant să laşi timpul să treacă şi să laşi virusul să își facă de cap şi să afli poate prea târziu. HPV este vinovatul a 91% dintre cancerele cervicale, 75% dintre cancerele vaginale şi hei nu se oprește doar la femei. 82% dintre bărbați nici măcar nu ştiu că sunt infectați şi pot da mai departe acest virus.

HPV este un virus cu transmitere sexuală chiar şi când e vorba de sex protejat. HPV este un virus care are 100 de tulpini. Multă lume care îl contractează s-ar putea să îl elimine fără nicio problemă în relativ 2 ani. Mai grav e dacă nu e eliminat şi stai cu el şi îl clocești", scrie tânăra pe Facebook.

"Vai, ce păcat, sunteți atât de tânără..."

"Chiar dacă ai HPV, nu înseamnă că gata vei muri, aşa cum m-am lovit de multe ori de medici care trag semnale de alarmă şi se poartă cu tine de parcă mori mâine. Cel mai trist a fost să aud "vai ce păcat, sunteți atât de tânără". De 3 ani îmi ies tulpini ca la LOTO. Câte 6, câte 5 îndeajuns să îmi pun medicii pe jar. Ultima oară mi-a ieşit la loz în plic HPV-16, una dintre cele mai păguboase tulpini. Nu am murit şi de fiecare dată am făcut la 6 luni PAP şi mi-am uimit medicii. Testele ies bine dar la genotipare nu e aşa de vesela situația. Oricum ar fi cred că e mai bine să ştii că trăiești cu Dușmanul şi îl ai sub observaţie", mai spune ea.

Ce să faci dacă ai HPV

"- fă odată la 6 luni testul Papanicolau
- fă odată la un an genotiparea HPV (nu ştii niciodată când scapi)
- trimite-ţi partenerul să își facă şi el genotiparea ( pentru bărbați se face la sanador şi hai că nu e un capăt de țara)
- fă vaccinul anti-HPV Gardasil 9 şi tu şi partenerul tău - e scump ce-i drept dar hei investești în tine. La Farmacia Tei te costă cam vreo 610 lei o doză. Trebuie repetată de 3 ori. O faci prima oară, o repeți apoi la 2 luni şi apoi la altele 4. Nu doar că se face în umăr. E vis! Trebuie doar să îi ceri rețeta medicului tău de familie sau ginecologului. Oricare retata merge splendid pentru că altfel nu îl poţi cumpăra. Vaccinul nu funcționează pe post de tratament dar măcar te apăra de restul ăsta dacă nu cumva eşti curat ca lăcrimă şi atunci e mega Win.

Dacă medicul tău considera că e nevoie de screening Cântec+ nu îţi face griji, e doar o procedură. Cel mai bine e să afli rapid ce se întâmpla cu tine. Eu am trecut prin asta. Aparent sistemul meu imunitar mult prea activ nu lasă să nişte nimic", recomandă tânăra pe Facebook.

"Stres şi lacrimi"

"Da poţi face vaccinul până la 45 de ani! So all is not lost! Du-ţi şi fiica, o să îţi mulțumească mai târziu! Dacă ai fiu du-l şi pe el! Eu am terminat de făcut vaccinul în Decembrie 2018. Vineri am fost să îmi refac genotiparea. Momentan încă am HPV-16. Aştept rezultatul dar fără panică. Dacă iese iar, măcar ştiu că îl am în cătare pe nemernic. Dacă ai HPV şi ai nevoie de un sprijin, o vorbă schimbată, un sfat, orice fel de suport dă-mi un PM, eu a trebuit să învăț totul pe cârca mea cu stres şi lacrimi! Te îmbrățișez", mai spune aceasta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel