Virus mutant, răspândire accelerată. Mai are efect VACCINUL anti COVID? Ciuhodaru: OMS a avut suficiente contradicții

Medicul Tudor Ciuhodaru a explicat dacă vaccinurile anti Covid-19 vor mai avea efect pe măsură ce virusul dezvoltă noi mutații. 

Tudor Ciuhodaru s-a aflat duminică seara în direct la România TV unde a vorbit despre mutația virusului SARS-CoV-2, decoperită în Marea Britanie și despre eficiența vaccinurilor aprobate în prezent. 

”La începutul săptămânii erau deja identificate peste 1.000 de persoane infectate cu varianta mutantă de coronavirus. Virusurile dezvoltă în permanență mutații, iar descoperirea unei mutații nu este chiar neobișnuită. 13.700 de mutații au fost identificate într-un studiu efectuat în 99 de țări. În China, de exemplu, circulă de acum jumătate de an o nouă variantă a virusului. Mutația descoperită la ferma de nurci din Danemarca a fost detectată la sute de persoane din acea țară și a dus la uciderea a milioane de nurci. Chiar dacă această mutație nu produce efecte grave la om, ea slăbește capacitatea organismului de a forma anticorpi ceea ce ar putea însemna că viitoarele vaccinuri anti coronavirus vor fi ineficiente. Deocamdată se crede că noua mutație este cu 70% mai contagioasă. OMS a avut suficiente contradicții în ceea ce privește informațiile comunicate. Autoritățile spun că această mutație va răspunde la vaccinuri. O nouă mutație nu înseamnă neapărat că vaccinurile abia apărute nu mai sunt funcționale pentru că toate aceste noi vaccinuri sunt concepute pentru a acorda acea proteină astfel încât sistemul nostru imunitar să fie stimulat corespunzător, indiferent de mutații”, a declarat Tudor Ciuhodaru. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel