Virgil Popescu, anunţ despre modificarea legii Offshore

Legea offshore
Legea offshore

Modificarea Legii Offshore nu se poate face decât în Parlament, prin consens politic, a spus, luni, Virgil Popescu, ministrul interimar al Economiei. Acesta a mai declarat că lucrările din perimetrul Midia sunt în grafic.

Proiectul legii Offshore nu va fi dezbătut de Guvern, ci doar de grupurile politice, în Parlament, a declarat ministrul. „Trebuie să fie o lege unanim acceptată, în aşa fel încât interesul României să primeze”, a spus Popescu. Potrivit acestuia, lucrările Black Sea Oil&Gas din perimetrul Midia din Marea Neagră sunt în grafic, iar primele gaze extrase din acest perimetru vor ajunge pe țărmul României în 2021-2022.

„Vineri am semnat o autorizaţie de construcţie pentru forajele geologice pentru amplasarea conductei în zona Midia pentru perimetrul Black Sea Oil&Gas. Acolo lucrările merg înainte, sunt în grafic şi probabil vom avea în 2021-2022 primele gaze aduse prin acel perimetru pe ţărm”, a precizat ministrul Economiei citat de Mediafax.

Despre situaţia Neptun Deep

Acesta a mai declarat că speră ca în curând să demareze și investițiile în cel mai mare perimetru de explorare şi exploatare a gazelor din Marea Neagră, Neptun Deep.

„Dacă Exxon decide să părăsească acel consorţiu de explorare şi exploatare a gazelor din Marea Neagră, îmi doresc ca Romgaz să facă parte din acel consorţiu, iar consiliul de administraţie al Romgaz a aprobat acest lucru. Urmează negocieri în continuare, vom vedea cum se finalizează, iar dacă se doreşte modificarea legii Offshore, aceasta nu se poate face decât în Parlament prin consens politic”, a explicat ministrul.

Popescu a mai precizat că România are nevoie să aducă gazele din Marea Neagră în circuitul economic.

„Avem nevoie de gaze naturale pentru a realiza acest proces de decarbonizare a României şi a realizare a ţintelor din Green Deal şi, evident, că fără gazul natural al nostru, din Marea Neagră, este foarte greu să ne bazăm pe import”, a afirmat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel