Virgil Popescu: Fără PNL, legea offshore nu putea fi aprobată astăzi

Deputatul liberal Virgil Popescu a susţinut miercuri la Parlament că legea offshore nu putea fi aprobată fără liberali sau ar fi avut un conţinut foarte prost, care bloca decizia de investiţie în gazele din Marea Neagră.

'Dacă şi astăzi şi în zilele următoare se va discuta despre decizia de investiţie a exploatării gazelor din Marea Neagră, se va discuta numai datorită faptului că PNL a ţinut şi a reuşit să impună astăzi în plenul Camerei Deputaţilor acel amendament prin care predictibilitatea şi stabilitatea cadrului legislativ al legii offshore este asigurată. Nu putem ca astăzi să punem un impozit pe venitul suplimentar cu care toţi suntem de acord şi mâine să lăsăm la latitudinea oricărui Guvern şi oricărui partid că poate să îl schimbe. PNL a spus că pentru noi sunt nenegociabile predictibilitatea şi stabilitatea cadrului legislativ şi astăzi ne bucurăm că plenul Camerei Deputaţilor, cu o largă majoritate, a aprobat acest lucru. Am văzut declaraţia domnului Dragnea, care spunea că nu era nevoie de acest lucru. Aş vrea să îi spun că avem a patra lege offshore. Oare nu înseamnă că acest Guvern este incapabil să facă o lege bună? (...) Fără PNL această lege nu putea fi aprobată astăzi şi această lege putea fi aprobată într-o formă foarte proastă, care bloca de tot decizia de investiţie în gazele din Marea Neagră', a afirmat Popescu.

Merite, doar ale PNL-ului

Totodată, liberalul Lucian Bode a amintit că a trecut un an de când Guvernul Tudose a transmis prima variantă a proiectului legii offshore la Parlament, că au fost patru variante discutate de Legislativ, preşedintele a cerut reexaminarea actului normativ şi abia apoi s-a ajuns la o formă, care este radical schimbată faţă de varianta Tudose. 'Faptul că astăzi, în forma finală, vorbim despre împărţirea echitabilă a beneficiilor între stat şi investitori, vorbim despre beneficiile pe care urmează să le obţină România, să se ducă în dezvoltarea comunităţilor locale şi în aducerea de valoare adăugată în economie, vorbim despre stabilitate şi predictibilitate în ceea ce priveşte această lege - toate aceste lucruri se datorează PNL', a precizat Bode. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel