Virgil Popescu, despre refuzul unei zone fără restricții: „Am fost de față!”

Foto: Facebook Virgil Popescu
Foto: Facebook Virgil Popescu

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a făcut precizări după ce s-a vorbit despre un refuz al României la semnarea unui protocol cu Grecia, Serbia și Bulgaria pentru o zonă turistică fără restricții.

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a făcut precizări după ce s-a vorbit despre un refuz al României la semnarea unui protocol cu Grecia, Serbia și Bulgaria pentru o zonă turistică fără restricții, pe pagina sa de Facebook.

România nu s-a opus

„România nu s-a opus semnării unui protocol cu Grecia, Serbia și Bulgaria. Ieri în cadrul discuțiilor am fost de față când premierul României Ludovic Orban a discutat cu ceilalți premieri.

Noi nu am spus că nu suntem de acord și nu s-a pus problema semnării unui protocol ieri. S-au purtat discuții, iar noi am spus că le vom relua imediat ce Parlamentul va încuviința starea de alertă. Colegii noștri bulgari, greci și sârbi au înțeles perfect de ce România în momentul de față are o stare de alertă declarată, care trebuie aprobată de Parlament. În funcție de aprobarea din Parlament și de eventualele modificări care pot fi aduse ne vom întâlni cu colegii din cele trei state pentru a relua discuțiile. Chiar asta a fost discuția. Săptămâna viitoare la început vom avea o nouă rundă de întâlniri. Nu s-a semnat absolut niciun protocol cu nimeni", a scris ministrul, pe rețelele de socializare.

Românii vor călători unde își doresc, dar doar în siguranță

Popescu a transmis și că nu știe de unde au apărut știrile cum că România nu dorește un acord turistic și că își dorește ca românii să poată călători în străinătate pentru vacanță, dar în siguranță. „Un alt obiectiv al meu, ca ministru al Turismului, este să am cât mai mulți turiști, români și străini, în România. Cei care nu vor în România să se ducă în altă parte, dar să fie în siguranță", a explicat ministrul.

„Dacă este totul normal putem începe cu deschiderea teraselor, la 1 iunie, apoi cu restaurantele, sezonul turistic și așa mai departe", a spus Popescu. „Lucrăm cu Ministerul Sănătății la un set de măsuri pentru restaurante, terase și hoteluri astfel încât turistul când se duce acolo să fie în siguranță".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel